Designový kúsok do kúpeľne

Keď som sa rozhodovala pre produkt, ktorému bude venovaná prvá recenzia v tomto roku, nebolo veľmi o čom premýšľať. Vyhral to krásny designový kúsok v podobe mydla, ktoré skrášli každú kúpeľňu a spestrí deň nielen domácim, ale i návštevám. A keďže ide navyše o produkt slovenský a prírodný, o to lepšie. Veď na recenzie výrobkov, kde bude aj trochu kritiky bude ešte priestoru dosť v priebehu celého roka.

Rozmarínové Mydlo z Farmy
Rozmarínové Mydlo z Farmy

Podľa popisu by mydlo malo mať hojivé účinky a napomáhať lepšiemu prekrvovaniu pokožky. Zlepšovať psychickú pohodu a tým celkovo priaznivo pôsobiť na koncentráciu. Kyseliny obsiahnuté v kozom mlieku majú odstraňovať staré povrchové bunky na pokožke a zároveň umožňovať vstrebávanie antioxidantov, minerálov a vitamínov, ktoré kozie mlieko obsahuje. Kozie mlieko tiež pomáha spomaľovať stárnutie pokožky, obnovovať pleť, udržovať vhodnú vlhkosť pokožky a dodávať jej potrebnú pružnosť. Mydlo je podľa informácií na obale vyrobené z olivového oleja, kokosového oleja, palmového  oleja, slnečnicového oleja, kozieho mlieka, vody, hydroxidu sódneho, vitamínu E, rozmarínového esenciálneho oleja. Mydlo s váhou cca 90 g je možné zakúpiť napríklad v e-shope Babičkina záhrada za 3,90 €, pričom mydlo príde zabalené v ekologickom papierovom vrecúšku.


Moje subjektívne hodnotenie: Ako amatérska mydlárka som toto mydielko podrobila podrobnému rozboru.  Začnem zložením. Trochu sa líši zloženie uvedené na obale a zloženie uvedené v e-shope. Nič vážne, len iné poradie olejov a v zložení na obale je navyše uvedený slnečnicový olej. Naopak zase v zložení na obale chýba sušený rozmarín uvedený na stránkach e-shopu, ktorý však v mydle evidentne je. Pozerala som sa aj na zloženie priamo na stránke výrobcu a tam je zase uvedený navyše ešte limonene a linalool ako prirodzená súčasť silíc, avšak sušený rozmarín uvedený nie je ani tam. Možno trochu upravovali recept a zabudli aktualizovať stránky. Každopádne riadila by som sa tým, čo je uvedené priamo na obale mydla, s tým že určite sa v ňom nachádza ešte ten sušený rozmarín, resp. iná sušená rastlinka. Ak niekoho vystrašil obsah hydroxidu sodného, tak ho môžem upokojiť, lebo ten sa v priebehu výroby mydla zmenil na iné látky. V skatke povedané reakciou kyselín (v podobe olejov) a zásady (roztok hydroxidu sódneho s vodou) vzniká soľ mastných kyselín (mydlo) a glycerín. Ak bol teda proces výroby mydla úspešný, nemusíme sa báť obsahu hydroxidu sódneho v mydle, pretože ten podľa spomínanej reakcie zreagoval s olejmi a vytvoril mydlo a glycerin. Ak niekoho zaujíma podrobnejší proces výroby mydla, môže si o ňom prečítať článok, ktorý som pred časom pridala na blog. Ak by mal niekto ekologické výhrady voči použitiu palmového oleja v mydle, tak na stránke e-shopu sa uvádza, že ide o bio produkt z certifikovaného a prírodného hospodárstva. Estetická stránka mydla je úžasná. Mydlo je svetlej farby, čo je pre mňa vzhľadom na obsah palmového oleja záhadou, lebo moje mydlá s týmto olejom sú vždy žlto-oranžové. Na povrchu sa nachádza štýlová vzorka, ktorá vznikla pravdepodobne tým, že mydlo tuhlo v silikónovej formičke s takýmto vzorom. Vzorka je trvácna a vydrží na mydle do spotrebovania zhruba polovice mydla. V mydle sa nachádzajú kúsky sušených byliniek, ktoré slúžia ako jemný peeling. Čo sa týka vlastností mydla, tak ide o krémové mydlo s vyživujúcimi vlastnosťami, ktoré je však trvácne a nerozpadáva sa. Silne mydlí a skvelé čistí. Ja ho používam ako univerzálny čistiaci prostriedok na ruky a aj namiesto sprchového gélu na celé telo. Nevšimla som si žiadne vysušovanie pokožky. Je vhodné aj na čistenie tváre, ale v tomto prípade by som si na tento účel vyhradila ešte jeden kus, ktorý by som používala vyslovene iba na tvár. Vôňa je príjemná  rozmarínová. Po čase vyprchá, ale to je pri takýchto výrobkoch bežné.

plusy:
  • estetickosť
  • trvácnosť
  • dobre čistí
  • dobre pení
  • nevysušuje
  • vôňa

mínusy:
  • nejednotnosť pri uvádzaní zloženia
Celkové hodnotenie: jedno z najlepších

Rozmarínové Mydlo z Farmy
Rozmarínové Mydlo z Farmy


Podľa mňa je takéto mydlo skvelým darčekom. Ak by vám rozmarínové mydlo z nejakého dôvodu nevoňalo, môžete si vybrať z množstva iných vôni. Výhodou a nevýhodou je to, že ak raz vyskúšate prírodné mydlá, nebudete chcieť používať syntetické. Problém to spôsobuje najmä v inštitúciach, kde vytrvalo používajú tie hrozné tekuté mydla, z ktorých mám často pocit, akoby to bol saponát riedený s vodou. 



Komentáre

  1. Mám doma pár ekologicky vyrobených mýdel a těším se až je začnu používat. Jenže mám velkou zásobu těch tekutých a taky sprchových gelů :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tekute mydla a sprchove gely mozes skor minut tak, ze ich pouzijes na pranie :-)

      Odstrániť
  2. Aj my v práci máme tie saponátové druhy mydiel, aj do vlakov také dávajú, preto mám vždy a všade so sebou krém na ruky, inak by to nešlo obzvlášť teraz v zime. Oceňujem, že je mydlo k dispozícii, ale fakt mávam po ňom strašne suché ruky, takže ťa plne chápem. Doma používam len detské alebo Dove, prírodné som zatiaľ neskúšala, na tvár teraz používam olivové mydlo Soaphoria, ale len na tvár, takže ťažko hodnotiť jeho efekt na rukách.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A ak by si mala porovnat Dove a Soaphoriu, co sa Ti zda ucinnejsie?

      Odstrániť
  3. Jééj to mydlo vyzerá krásne. Už aj sa idem pozrieť na e-shop. Kika - Blog for smile

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky