Výhody kozmetického denníčka

Nespornou výhodou písania kozmetického blogu je, že pokiaľ ho píšete naozaj objektívne, máte podrobne zaznamenané dojmy, účinky, jednotlivé zložky a celkovú spokojnosť s uvedeným výrobkom. K recenziám sa človek môže kedykoľvek vrátiť a aj po čase sa vie rozhodnúť, či si  daný výrobok kúpi znovu. Lebo naše preťažené mozgy určité veci jednoduch vymazávajú. Ja som proste vedela, že som voľakedy mala bežný drogériový púder s ktorým som bola absolútne spokojná. No len si spomenúť, ktorý to vlastne bol. A to prosím pekne určite nemám sklerózu. Blog som v tom čase ešte nepísala a tak som na to musela ísť metódou pokus omyl. Vyskúšala som púdre od Rimmelu i od Maybelline, aby som mohla povedať, že do tretice všetko dobré. A idem si to veru hneď aj zaznamenať do môjho kozmetického denníčka.


Zmatňujúci púder Astor
Zmatňujúci púder Astor odtieň 001

Podľa popisu výrobcu má púder poskytovať pleti príjemný matný efekt. Zároveň má redukovať výskyt vrások a jemných liniek. Pleť má byť jemná a dokonale zjednotená. Vhodný pre mastnú až lesklú pleť.


Cena: cca 5 €

Zloženie: talc, mica, magnesium stearate, polyethylene, petrolatum, phenyl trimethicone, dimethicone, polybutene, isostearyl neopentanoate, ethylhexyl methoxycinnamate, tocopheryl acetate, methylparaben, cocos nucifera oil, paraffinum liquidum, propylparaben, parfum, aloe barbadensis, butylphenyl methylpropional, benzyl salicylate, citronellol, hexyl cinnamal, hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, linalool, bht, butylparaben /môže obsahovať: titanium dioxide (CI 77891), iron oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499)/

Podľa organizácie EWG k "High Hazard" látkam patrí propylparaben, butylphenyl methylpropional, benzyl salicylate, butylparaben .

Zmatňujúci púder Astor odtieň 001
Moje subjektívne hodnotenie: púder sa ľahko aplikuje a absolútne nepráši. Je takmer transparentný a nezmení farbu make-upu ako to zvyknú robiť niektoré púdre. Perfektné zmatňuje, nerobí fľaky, mapy a ani iné neplechy. Má dobrú výdrž. Poviete si perfektný púder a že už iný nechcete. A potom si pracne vyhľadáte zloženie a skoro vás rozhodí ...

plusy:
  • dostupnosť
  • cena
  • nepráši
  • zmatňuje
  • vydrží na tvári

mínusy:
  • množstvo "High Hazard" látok v zložení
Perspektíva produktu na mojej poličke: výborný púder, až teda na to zloženie. Uvidíme, či nájdem niečo s takým efektom a lepší zložením. Každopádne je fajn mať výrobok, ktorý je bežne dostupný v drogérií a je takou stávkou na istotu.

Celkové hodnotenie: výborný

Aký púder momentálne používate?

Komentáre

  1. Tento jsem ještě nezkoušela, mám ráda transparentní pudry především :)

    Ili Libertad

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, pamätám si, že na starom blogu si uprednostňovala v recenziach transparentne púdre :-)

      Odstrániť
  2. Ty parabeny se mi tam nelíbí, ale myslím, že kdybych otočila dnem vzhůru svůj pudr, taky bych se divila :D Líbí se mi obal, možná na něj mrknu :)

    Zrzavá katastrofa

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ono je dost problematicke kupit dekorativku s dobrym zlozenim. Pravdu povediac som taku este nenasla, takze pri pudroch a make-upov zatial musim tolerovat zlozenie, ktore by som urcite napr. pri kremoch netolerovala.

      Odstrániť
  3. Ten som neskusala teraz skusam slavny Rimnel stay matte ale neskacem od radosti matny efekt drzi asi 2 hodiny co je fakt slabe. Je potrebne sa s Astorom v priebehu dna prepudrovat?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. S Rimmelom som veru nebola spokojna ani ja. Co sa tyka Astoru, tak ja zo sebou puder nenosievam. Akurat mozno 1x alebo maximalne 2x si prilozim papierovu vreckovku na odsatie lesku.

      Odstrániť
  4. Ja striedam Flower Perfection od Bourjois s chanelovskym Poudre Universelle Libre. Tento nepoznam a ani ma nelaka, Astor ako znacka ma vobec neoslovuje, pride mi taka nemastna-neslana.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mam od Astor v oblube tento puder a este Butter Lips. Ine vyrobky mi neutkveli v pamäti. Na Bourjois sa pozriem.

      Odstrániť
  5. Keďže teraz používam najmä minerálny makeup, netreba mi veľmi púdrovať, ale v kabelke mám Les Beiges od Chanel, ktorý je dobrý, ale zloženie by ma asi nepotešilo. Na druhej strane som si obľúbila Seidenpuder od Dr. Hauschka - je to multifunkčný pomocník s krásnym zložením, ktorý môžem len odporučiť. Mám naň na blogu aj krátku recenziu.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Značku Astor mám ráda, i když jsem si vědomá složení jejich výrobků. Jenže mě od nich dost věcí funguje a proto je používám. Pudruju se Invisible od Dermacolu a nedoporučuju ho, protože mě vysušuje. Má ale krásný finish a dobrou barvu

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tento púder mám doma už 2.-krát za sebou a tak skoro ho nevymením:) Zloženie kozmetiky nečítam, lebo sa tomu nerozumiem, ale s účinkom, konzistenciou a obalom som veľmi spokojná:) **DAY by DAY**

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. U mna je to taká stávka na istotu, ktorá je bežne dostupná v drogérií za normálnu cenu. Tiež ho mám už asi 2. alebo 3.-krát.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky