Štatistické okienko /júl 2015/

Trochu s oneskorením, ale predsa prichádza rubrika o spotrebovaných výrobkoch. Niekedy premýšľam, čo by na takýto článok povedala napríklad taká suseda, resp. niekto kto iba náhodne zablúdi na kozmetický blog. Asi by si zaťukal na čelo, ale ako sa hovorí, každý nech si vyberie to čo ho baví. Tieto články majú tradične najvyššiu čitateľnosť a ja tiež rada čítam podobné články na iných blogoch. Všetkým, ktorí radi čítajú tento druh príspevkov a nie sú práve na dovolenke prajem teda bez zbytočných reči príjemné čítanie a ten zvyšok, čo práve niekde dovolenkuje si to možno prečíta po svojom návrate.



Tento mesiac poputuje k smetnému košu celkovo 11 obalov, z toho iba 2 výrobky spadajú do kategórie prírodnej kozmetiky.
 

Antitranspirant Cien bol veľmi efektný. Po aplikácií bolo podpazušie okamžite suché a suché zväčša zostalo počas celého dňa. Veľkým ale, bola pre mňa nepríjemná chemická vôňa, ktorú bolo cítiť počas celého dňa. Vôňa je subjektívna záležitosť a niekomu sa môže páčiť, ale ja si ho z tohto dôvodu už viac nekúpim. Možno modrá varianta zatiaľ dostupná iba v nemeckom Lidli bude na tom z hľadiska vône lepšie.
Cena: cca 1 €
Celkové hodnotenie: nevyhovujúca vôňa

Sprchový gél Cien sa v rubrike o spotrebovaných výrobkoch objavuje v rôznych variantach opakovane. Ako som už písala, gély umývajú a nevysušujú pokožku. Sú o niečo tekutejšie ako klasické Cien sprchové gély a teda sa aj rýchlejšie míňajú. Vôňou zatiaľ vedie u mňa pomarančový.
Cena: cca 0,70 €
Celkové hodnotenie: výborný
Šampón proti lupinám Bioderma pochádza ešte z mojích megazásob z obdobia keď som bola veľkou fanúšičkou Biodermy a ak bolo niečo v akcií musela som to mať. Tento šampón som používala snáť aj päť rokov a bola som s ním spokojná. Efektívne účinkoval proti lupinám, avšak keď som ho prestala používať lupiny sa vrátili. Pri posledných dvoch baleniach ma však z neho už začala svrbieť pokožka na hlave, takže najvyšší čas na zmenu.
Cena: cca 14 €
Celkové hodnotenie: prestal mi vyhovovať

Krém na nohy s obsahom urey Balea je blogovou legendou. Aj som chcela o ňom napísať samostatný článok, ale povedala som si nakoniec že nebudem "prudiť". Keď totiž čítate všade len chválu na nejaký výrobok, automatický očakávate, že to bude priam zázračný krém. A ono je to pritom úplne obyčajný krém na nohy s presladenou "Barbie" vôňou. Ja na moje nôžky skrátka potrebujem niečo účinnejšie.
Cena: cca 1,50 €
Celkové hodnotenie: nevyhovujúca vôňa


Chladiaci krém na nohy Balea som si kúpila ešte počas minulého leta. Nohy krátkodobo osvieži a zregeneruje. Hydratačné účinky sú slabšie. V lete je fajn, ale počas iných ročných období veľmi nemusím chladivý pocit na nohách.
Cena: cca 1,50 €
Celkové hodnotenie: dobrý


Dermálnu emulziu Excipial U Lipolotio vídavate v spotrebovaných výrobkoch pravidelne, nakoľko ju už roky používam na odličovanie očí. Výborne odličuje, nedráždi oči a zároveň keď zabudnem použiť očný krém, nie je to problém, lebo okolie očí zostáva po použití tejto emulzie hydratované.
Cena: 5 € bežná cena v lekárni, prípadne 1,20 € doplatok ak telové mlieko predpíše lekár
Celkové hodnotenie: výborná
Rakytníkový olej Saloos má hydratačné účinky porovnateľné s telovými mliekami, však výhodou je to, že neupcháva póry. Čo sa týka regeneračných účinkoch na hojace akné, prípadne popáleninu, ktorá sa mi v čase používania pritrafila, tak nejaké tie regeneračné účinky síce boli, ale ak by som to mala porovnať s regeneračný tvárovým olejom Tea Tree - Manuka Saloos, tak olej s čajovníkom a manukou jednoznačne vedie. Upozorňujem, že olej sfarbuje svetlé oblečenie do oranžova. 
Cena: cca 7 €
Celkové hodnotenie: dobrý

Pleťový krém na problematickú pleť Anne Marie BÖRLIND odsunul do úzadia všetky doterajšie krémy. Ide o prírodný krém, ktorý hydratuje a zároveň stabilizuje tvorbu mazu. Má dezinfekčné a antibakteriáne účinky. Je použiteľný ako nočný krém a zároveň je vhodný i ako podklad pod make-up. Vlastne celkovo pozorujem zlepšenie pleti.
Cena: cca 12 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších
Hydratačný krém Clarins je podľa mňa univerzálny krém použiteľný pre všetky typy pleti. Krém veľmi rýchlo vsakuje a je dobrým podkladom pod make-up. Vôňa je výraznejšia, ale nerušivá. Čo sa týka účinkov, počas používania krému sa stav mojej pleti nezhoršil. Neupchával póry a ani pleť nebola dehydratovaná. Čiže udržal pleť v rovnakom stave ako pred začiatkom používania krému, čo je fajn. 
Cena: cca 22 € za 50 ml (ja som mala 30 ml ako súčasť cestovného balenia, takže v prepočte cca 13 €)
Celkové hodnotenie: výborný
 
  
Micelárna voda Bioderma bola súčasťou cestovného balenia na dehydratovanú pleť, ktoré som si kúpila kvôli krému a séru, ktoré mi už raz pomohli s dehydratovanou pleťou i v takomto malom cestovnom balení. Mám ich do zásoby, keby niečo. Micelárku som minula počas predĺženého víkendu a poviem rovno, že ja medzi micelárkami od Biodermy rozdiel nevidím.
Cena: 4 € za celé cestovné balenie (micelárka, sérum, krém), takže v prepočte na jeden výrobok cca 1,30 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších

Lesk na pery Garnier som si napriek obrovskému nápisu shine kúpila omylom. Proste som si ho tam nevšimla. Tým pádom som z neho veľmi nadšená nebola, lebo nemám rada perleťový lesk. Balzam mal príliš tuhú konzistenciu a slabú hydratáciu. Kto však má rád lesklé balzamy, bude určite spokojný.
Cena: cca 2 €
Celkové hodnotenie: dobrý

V júli som minula kozmetiku v celkovej hodnote približne 55 €, pričom k mojim stáliciam sa určite zaradili krém od Anne Marie Borlind, sprchový gél Cien a dermálna emulzia Excial. Máte skúsenosť s niektorým z výrobkov?

Komentáre

  1. Ja som Cien sprcháče doposiaľ neskúšala,až tento týždeň som si konečne kúpila svoj prvý spolu s odličovákmi, ktoré sú na blogoch dosť chválené. Sprchový krém je na moje prekvapenie veľmi dobrý a presne ako píšeš, zdá sa mi, že pokožku vôbec nevysušuje, na tieto Cien ma navnadila moja nedávna dovolenka v Poľsku kde mala kamarátka krásne voňajúci mangový sprcháč od Cien. A milo ma prekvapila aj cena, 0,99 EUR za 300 ml, extra skvelé. Inak až mi zasvietili očká, že si vydala nový post, veľmi rada tvoj blog čítam, ale to už asi vieš.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, takýto komentár vždy poteší a najmä motivuje :-)

      Odstrániť
  2. Excipial som používala pred mnohými rokmi a veľmi mi pomohol na také "bodky" na spodnej strane ramien. A keď ho tu vidím, mám chuť ho znova vyskúšať.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Excipial je výborný, používá ho i dcera, která má atopický exém.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Cien kosmetiku jsem ještě nezkoušela, možná vyzkouším něco do té sprchy :)
    P.S.: Nominovala jsem tě na Liebster award TAG

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Á, cca po roku sa ku mne vrátil Liebster Award Tag :-) . Ale prečo nie, je to milé.

      Odstrániť
  5. Jé, to jsem ráda, že existuje taky někdo, komu ten legendární krém na nohy od Balea tak úplně nesedl. Na moje nohy nestačí, pořád hledám něco, co bude, ale zatím nic moc... :(
    Akoukám, že tomu Cien budu muset dát někdy šanci, pořád ho obcházím, okukuju, ale ještě jsem nic nedonesla až domů :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som tiež rada, že nie som sama, kto hundre na ružovú Baleu :-)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky