Na žltej vlne


Veľmi, ale veľmi dlho som mala v pláne vyskúšať Matriciané Sérum od Biodermy, ktoré je určené na vrásky, stratu pevnosti a jasu pleti. Moju kúpu oddiaľovala jednak cena a jednak to, že predsa ja si v žiadnom prípade nemôžem priznať, že by som nejaké tie vrásky mala :-). Keď sa na konci zimy toto sérum objavilo v akcii spolu s kompaktným make-upom "zdarma", nemala som ďalej čo riešiť. Sérum som už dlhodobo chcela a kompaktný make-up som ešte nikdy nemala, takže sa to javilo ako príležitosť vyskúšať ho.
    
Kompaktný make-up Sensibio AR Bioderma - svetlý odtieň
Kompaktný make-up Sensibio AR Bioderma - svetlý odtieň


Podľa popisu výrobcu je kompaktný make-up určený na okamčité upokojenie začervenania a zabránenie zhoršenia a rozšírenia tohto stavu. Patentovaný komplex Rosactiv má pôsobiť priamo na faktor zodpovedný za dilatáciu a oslabenie kožných ciev. Sensibio AR kompaktný make-up má pomáhať v boji proti vzniku a zhoršeniu rozptýlených začervenaní. Má zjednotiť odtieň pleti a zakrývať nedokonalosti.

Cena: cca 19  € 

Zloženie: caprylic / capric triglyceride, cococaprylate / caprate, polymethyl methacrylate, titanium dioxide (CI 77891), neopentyl glycol diheptanoate, titanium dioxide, copernicia cerifera (carnauba) cera, euphorbia cerifera (candelilla cera) wax, polyethylene, iron oxides (CI 77492), dicaprylyl carbonate, canola oil, zinc oxide, laminaria ochroleuca extract, aqua, pentaerythrityl tetrabehenate, alumina, iron oxides (CI 77491), glycyrrhetinic acid, iron oxides (CI 77499), glycine soja germ extract, simethicone, allantoin, ginkgo biloba leaf extract, riethoxycaprylylsilane, camellia sinensis leaf extract, maltodextrin [BI 645].Podľa organizácie EWG sa v zložení nenachádzajú žiadne "High Hazard" látky.

Kompaktný make-up Sensibio AR Bioderma - svetlý odtieň

Moje subjektívne hodnotenie: make-upy sú v ponuke dva - svetlejší a tmavší odtieň. Samozrejme, že som si zvolila odtieň svetlejší. Hneď po rozbalení som videla, že aj ten svetlejší odtieň bude pre mňa tmavý, ale vzhľadom na to, že obsahuje SPF 30 som si ho odložila na leto, že sa to opálením trochu vyrovná a bude to akceptovateľné. Make-up sa teda dostal k slovu až v lete. Majiteľky pleti s nádychom do žlta môžu zbystriť pozornosť, lebo tento make-up je určený pre ne. Pre mňa je teda žiaľ nepoužiteľný. Naozaj nerozumiem, prečo výrobcovia neuvádzajú na obale určenie pre typ pleti s ružovým a žltým podtónom. Obom skupinám by to určite uľahčilo výber a špeciálne keď k daným výrobkom nie sú testery. Ak teda odmyslíme nesediaci oddieň, make-up sa veľmi ľahko nanáša priloženou hubkou, ktorá je ukrytá na spodu balenia. Nadšenie ma však prešlo, keď som túto hubku chcela vyčistiť, oprať, vydezinfikovať. No proste to nešlo. Make-up na nej stále zostáva. Radšej si teda nepredstavujem, čo všetko v tej hubke okrem make-upu býva. Krytie make-upu by som označila ako slabšie. Akné, resp. stopy po akné neprekryje. Začervenanie teraz našťastie nemám, takže to neviem posúdiť. Make-up je dosť mastný. Keď sa dotknem tváre je to dosť nepríjemné na dotyk. Pri telefonovaní sa strašne otláča. Až mám pocit, že ho na telefóne zostane viac ako som ho naniesla na tvár. 

plusy:
  • pekný obal
  • žiadne "High Hazard" látky v zložení

mínusy:
  • slabé krytie
  • mastný
  • otláča sa
  • mne nesediaci odtieň
  • hubka na nanášanie make-upu sa nedá vyčistiť
  • cena
Perspektíva produktu na mojej poličke: Nech robím, čo robím neminiem ho. Nemôžem predsa chodiť po svete s odtieňom, ktorý sa mi nehodí. Keby to bol klasický tekutý make-up, tak by som sa ho snažila zmiešať s iným odtieňom, alebo by som ho niekomu posunula, ale takto pri kompaktnom make-upe sa to nedá. Nemôžem predsa niekomu dávať "zababraný" make-up. Takže aj keď sa to prieči mojej zásade všetko spotrebovať a všetkému nájsť využitie, tak v tomto prípade moja fantázia zlyháva.

Celkove hodnotenie: mne nevyhovujúci 

Používate kompaktné make-upy?

Komentáre

  1. To jsem vůbec netušila, že Bioderma něco takového vyrábí :) Vidím poprvé, ale makeupy nepoužívám :)

    Ili Libertad

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mala som jeden Couvrance od Avene a ten bol skvelý, tiež som mala nejaký dosť oranžový odtieň, ale kúpila som si neviem prečo ten tmavý, Chyba, ale nevadí, ako make-up som ho aj tak nepoužívala, ale ako korektor alebo ako liečiteľa pleti, keď už bolo akné vo fakt hroznom stave. Tento make-up totiž pleť fakt liečil, naniesla som ho, počkala pár hodín a vyrážky spľasli, zaschli, proste moja pleť bola ako znovuzrodená. Inak mne z radu Sensibio nevyhovuje nič ani len tá slávna micelárka, som po nej príšerne lepkavá. Ak už Biodermu tak Sébium pre mastnú pleť.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne zase nevyhovuje rad Sebium. Od tejto znacky mi vyhovuje serum na dehydatovanu plet Hydrabio, micelarne vody a serum Matriciane.

      Odstrániť
  3. ahh tak to mě teda mrzí! já jsem používala kompaktní make-upy od Alverde a pamatuji si, že jsem s nimi byla moc spokojená! BEAUTYPUSINKA

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten som neskusala. Minule som sa nan v DM pozerala a ak teda hovoris, ze si s nim bola spokojna, vyskusam ho. Ak by aj nesadol, nie je drahy.

      Odstrániť
  4. tiež som bola prekvapená, že je make-up od Biodermy :) každopádne u mňa by tiež nepochodil hlavne preto, že je podľa teba mastný :/

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, Bioderma má aj make-upy aj BB krémy. Len mám pocit, ze vsetko sú to skôr tmavšie odtiene. Každopádne bez testera, by som si už žiaden nekúpila.

      Odstrániť
  5. Nevedela som, že je make-up od Biodermy, takže som milo prekvapená ! :) ale ak je mastný, tak by sa u mňa dlho neohrial, pretože ja sa dosť lesknem.
    THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ono, zase by to nebolo tak, že by som sa po ňom leskla, len proste na dotyk bol mastný a tiež keď sa otlačil na telefón, bolo to mastné.

      Odstrániť
  6. Kompaktné makeupy mám rada, aj keď som dávno žiadny nemala. Pred pár rokmi som som mala aj tento od Biodermy, s ktorým som bola spokojná. Používala som ho v lete na dovolenke a po nej, takže mi sadol aj odtieň. Ale tuším, že sa naozaj dosť otláčal na telefón :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som mala problem najmä s tým žltým oddieňom.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky