Letný špeciál - prípravky na osvieženie a regeneráciu

Letný špeciál dnes zakončí tretí diel s prípravkami, ktoré používam na osvieženie a regeneráciu pokožky po opaľovaní, pretože napriek všetkej snahe o vyhýbanie sa slnečným lúčom a natieraniu sa opaľovacími prípravkami to niekedy nevíde, resp. to človek podcení. No a potom treba zachraňovať.

prípravky na osvieženie a regeneráciu

Voľakedy sa ľudia osviežovali vodou z vodovodu a teraz do módy prišli rôzne dermálne vody. Muži to považujú za vyhodené peniaze, ženy nosiace make-up znemožňujúci opláchnutie tváre vodou, túto vodu v spreji určite oceňujú. Minulé leto prebiehala súťaž s Biodermou o tieto dermálne vody a aj mne sa podarilo niekoľko balení vyhrať. Voda je určená na osvieženie a upokojenie pokožky a to bez debaty doslova aj plní. Okrem týchto účelov ju používam aj večer pred nanášanim pleťových olejov na tvár a mám pocit, že je snáť nekonečná. Obsahuje vodu, zinc sulfate, mannitol, xylitol, rhamnose, fructooligosaccharides, potassium phosphate, magnesium sulfate, sodium citrate, calcium chloride, sodium bicarbonate, sodium chloride, citric acid, disodium phosphate, potasium chloride, nitrogen. Rovno poviem, že ak by som túto dermálnu vodu nevyhrala, sama by som si ju určite nekúpila, lebo cca 10 € za 300 ml vody v spreji je dosť. Nič to však nemení na tom, že mať túto vodu v kabelke v týchto horúčach je určite super. Aj keď ešte nie všetci okoloidúci chápu, prečo mám vodu v spreji. 

dermálna voda

So spálením pokožky už po objavení účinných opaľovacích krémoch nemám problém. Avšak raz som podcenila situáciu, nenatrela som sa, s tým že idem von iba na chvíľu a samozrejme že to skončilo ružovou farbou. Na takéto prípady resp. ako prevenciu mám vždy doma Panthenol z lekárne. Ja ho v podstate počas leta používam namiesto telových mliek ako prípravok po opaľovaní. Ide o liečivo, ktoré sa používa na hojenie kože a slizničných lézií. Dá sa kúpiť v lekárni za cca 5 € a obsahuje z liečivých látok dexpanthenolum. Z pomocných látok obsahuje tekutý vosk, emulgujúci cetylsterylalkohol, ľahký tekutý parafín, kyselinu peroctovú, čistenú vodu, zmes propánu, butánu a izobutánu. Panthenol sa aplikuje v podobe peny, ktorá má chladivý účinok, dobre sa rozotiera a rýchlo vsiakne. A čo je hlavné, regeneruje opálenú pokožku. Pantenol sa objavuje v mojej letnej výbave každoročne.

Panthenol




Ako znášate letné horúčavy?

Komentáre

  1. Biodermu mám taky, teda v tom velkém balení a používala jsem ji celé léto a na celé tělo, klidně když jsem byla v plavkách a opalovala se, tak na osvěžení :)

    Ili Libertad

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tie vody v spreji sú zázrak, hlavne v lete.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Keď miniem Biodermu budem používať minerálku v rozprašovači :-)

      Odstrániť
  3. praveže mojmu drahemu sa taka voda na osvieženie pačila ked som ho v tej horučave sňou osviežila:))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to si mu určite neprezradila, koľko také osvieženie stojí :-)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky