Podkladová báza bez silikónov?

Po mojich skúsenostiach s podkladovými bázami som sa rozhodla, že žiadnu ďalšiu podkladovú bázu si už nekúpim. Podkladové bázy, ktoré som skúšala buď nerobili s výdržou make-upu, rozjasnením tváre, či s minimalizovaním pórov absolútne nič, prípadne ten efekt bol taký slabučký, že zloženie plné silikónov určite nestálo za to, aby som si tieto veci nanášala na tvár. Práve silikóny, ktoré majú vyplniť nedokonalsoti pleti,  sú často obviňované, že po nanesení na nie celkom dokonale vyčistenú pleť sa podieľajú na upchávaní pórov a tvorbe vyrážok, nakoľko spomínané nečistoty a baktérie sú uzatvorené pod vrstvou silikónu. A teraz nech hodí kameňom ten, kto si je istý, že si pleť čistí úplne dokonalo a že pri nanášaní make-upu sa nedotkne niečoho, kde sú isto iste nejaké baktérie, či nečistoty, ktoré si prenesie na tvár. Môjho zámeru nekúpiť si ďalšiu podkladovú bázu a namiesto  nej používať kvalitné krémy som sa držala, avšak jedna podkladová báza sa na moju kozmeticku poličku dotala ako súčasť cestovného balenia Clarins, ktoré okrem spomínanej bázy obsahuje ešte očný krém, hydratačný krém, telové mlieko a odličovacie tonikum. A ako to s bázou bez silikónov, parabénov a ropných produktov dopadlo?

Beauty Flash Balm Clarins

Beauty Flash Balm od značky Clarins je podľa popisu výrobcu balzamom ktorý má zabezpečiť "okamžitú krásu" a eliminovať všetky znaky únavy. Balzam má hydratovať, rozjasňovať, odstraňovať známky únavy a pleť má celkovo vyzerať odpočinuto a rozjasnene. Môžu ho používať majiteľky suchej, normálnej, zmiešanej i mastnej pleti. Je antialergénny a nekomedogénny. Na stránkach značky Clarins som sa dočítala, že ide o najpopulárnejší výrobok tejto značky a každých 20 minút sa na svete predá jeden Beuty Flash Balm.

Použitie: nanáša sa na vyčistenú a tonizovanú pleť tváre a krku a to buď samostatne, alebo na krém. Možno ho 2 - 3 krát do týždňa aplikovať dokonca i ako masku.

Cena: cca 30 € za 50 ml

Zloženie: Aqua/Water/Eau, Propylene Glycol, Octyldodecanol, Oryza Sativa (Rice) Starch, Glycerin, Polysorbate 60, Sorbitan Stearate, Olea Europaea (Olive) Leaf Extract, Carbomer, Phenoxyethanol, Bisabolol, Sodium Hydroxide, Parfum/Fragrance, Butylene Glycol, Potassium Sorbate, Sodium Citrate, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Leaf Extract, Algae Extract, Hexyl Cinnamal, Linalool, Coumarin, Benzyl Salicylate, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Butylphenyl Methylpropional, Hydroxycitronellal, Citronellol, Geraniol, Alpha-Isomethyl Ionone, Eugenol, Limonene, Isoeugenol, Ci 15985/Yellow 6E. 
Clarins nie je prioritne prírodnou kozmetikou, avšak ešte pred začiatkom súčasnej módnej vlny prírodných produktov začala kozmetika Clarins využívať rastlinné extratky. Značka tiež nepoužíva prísady živočíšneho pôvodu a netestuje na zvieratach. V zložení vidíme, že výrobok neobsahuje silikóny, parabény a ani ropné produkty. Zo spomínaných rastlinných extraktov vidíme výťažky z vilínu a olív, ktoré majú vypínajúce a rozjasňujúce účinky, výťažky z chalúh, ktoré pleť revitalizujú, bisabol, ktorý zjemňuje a upokojuje pleť a ryžový škrob, ktorý čistí epidermis. Vyzerá to však tak, že nemôžeme mať všetko ideálne a podľa organizácie EWG k "High Hazard" látkam patrí coumarin, benzyl salicylate, butylphenyl methylpropional, hydroxycitronellal, geraniol, eugenol, isoeugenol.

 
Beauty Flash Balm Clarins

Moje subjektívne hodnotenie: bola som veľmi zvedavá, čo tento "zázrak" dokáže. Beauty Flash Balm som používala ako podkladovú bázu pod make-up, pričom som ho nanášala na denný krém, ktorý bežne používam. Samozrejme, že pleť som pred nanášaním krému a následne podkladovej bázy, vyčistila. Tu musím spomenúť prvé veľké plus. Tak skvelú vôňu a konzistenicu som nevidela pri žiadnej podkladovej báze a žiadnom kréme. Beauty Flash Balm veľmi rýchlo vsiakol a následne som hneď nanášala make-up. Make-up sa veľmi dobre nanášal. Dokonca sa dobre nanášali i make-upy, ktoré inak hrudkovali a mala som problém ich rovnomerne rozotrieť. Takýmto spôsobom som mohla používať i kúsky, ktoré som už mala odsunuté na veľajšiu koľaj a vzhľadom na žmolkovanie pri nanášaní už čakali na vyhodenie. No a čo sa týka výdrže? S použítím tejto podkladovej bázy sa dalo v pohode (s menším prepúdrovaním) fungovať od siedmej do siedmej. Čiže ideálny na použitie pred náročným dňom v práci. Čo sa týka rozjasnenia, svetožiaru okolo tváre našťastie nespôsoboval, ale bolo viditeľné, že tvár je jasnejšia, oddýchnutejšia.

plusy:
  • rozjasňuje
  • predlžuje výdrž make-upu
  • skvelá vôňa a konzistencia
  • neupcháva póry
  • neobsahuje silikóny, parabény a ropné produkty
mínusy:
  • cena
  • výskyt "High Hazard" látok v zložení


Beauty Flash Balm Clarins

Perspektíva produktu na mojej poličke: používala som 15 ml cestovné balenie, ktoré však vydržalo pomerne dlho. Vzhľadom na to, že ide o prvú podkladovú bázu, ktorá u mňa naozaj funguje sa určite pozriem i po plnom balení.


Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Na zahraničných stránkach je tento výrobok poriadne ospevovaný. U nás na Slovensku sa o ňom veľmi nepíše, čo bude určite spôsobené vyššou cenou, ale kúpiť sa dá aj v slovenských e-shopoch. Používate túto podkladovú bázu, prípadne čítali ste už o nej?

Komentáre

  1. Clarins se mi v poslední době líbí i když se dostávám jen ke vzorkům nebo cestovním balením. Báze nepoužívám, protože to je krok navíc a to se mi většinou nechce. Pokud ale funguje i sama o sobě, tak to už stojí za úvahu

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Cestovne balenia su podla mna super. Clovek si spravi obraz o znacke aj kvalite vyrobkov a vie ci si ma kupit aj klasicke balenie, alebo sa mu radsej vyhnut.

      Odstrániť
  2. Vyzerá super, len mám pocit že ja sa nikdy nedonútim asi používať bázu pod makeup :D furt mám pocit takého nánosu a že sa viac potím v tvári.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Moze to byt sposobene prave tymi silikonmi. S touto bazou som take pocity veru nemala.

      Odstrániť
  3. tak toto je super!!! :-) normálne si ma nalákala

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak narazime na nejakom e-shope na akciu urcite si dame vediet :-)

      Odstrániť
  4. Mam doma taky to male a jeste jsem nezkousela, vaze totiz nepouzivam. Ale zkusim to :) nebyla jsem si ani jista, jestli to je jako krem nebo baze.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Názov je naozaj taký nejednoznačný. Ja som si o ňom tiež najskôr hľadala bližšie informácie na zahraničných stránkach. Som zvedavá, ako s ním budeš spokojná.

      Odstrániť
  5. Tiež som mala doma Clarins denný krém a nedám naň dopustiť... škoda, že cena je trošku vyššia no myslím si, že za kvalitu sa v tomto prípade oplatí priplatiť si :)

    LadyinBlack

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky