Štatistické okienko /máj 2015/

Mám pocit, že plynutie času sa nejako zrýchľuje. Vytrvalo odmietam akceptovať, že je jún a na prechádzke stále hľadám rozkvitnúté jablone a čerešne. Aj keď tie už dávnejšie pochopili, že máj i čas ich kvitnutia už skončil. Takže mi nezostáva nič iné, iba napísať ďalšie štatistické okienko. V máji pribudlo v Kaviarni u mačky desať článkov, z ktorých vás najviac zaujali recenzia na odličovaciu penu Alverde, typy na dobré blogy a aprílové štatistické okienko. A ako to bolo so spotrebovanou kozmetikou? Časti výrobkov som sa s radosťou zbavila a časť výrobkov si rada znovu kúpim.
Celkovo som v máji minula 12 výrobkov, pričom na celej čiare prevažovala konvenčná kozmetika nad prírodnou.

Astor,  Miss Sporty

Zmatňujúci púder Astor patrí k stáliciam v mojej kozmetickej taštičke. Zmatňuje, nepráši, dobre sa aplikuj, neoxiduje. Odtieň 001 by som označila za takmer až transparentný. Podľa mojích skúsenosti je tento púder asi najlepší z púdrov, ktoré možno kúpiť v bežnej drogérií.
Cena: cca 5,50 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Vysúvacia kontúrovacia ceruzka na oči Miss Sporty patrí tiež k mojím obľúbeným výrobkom z oblasti dekoratívnej kozmetiky. Dobrý výber farieb, dobre sa aplikuje, nerozmazáva sa, nedráždi oči, netreba ju strúhať. Ideálna pre niekoho ako ja, kto nevie pouzívať tekúte očné linky. Už len dúfam, že sa ešte stále predáva, lebo tieto ceruzky som už dávnejšie nekupovala. Určite sa však po nich pozriem.
Cena: cca 2,30 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších


Keune, Pantene PRO-V

Regeneračný šampón Keune okrem toho, že vlasy čistí, zanecháva ich v stave ako po odchode od kaderníčky. Vlasy sú hladké, dobre sa upravujú, pokožka hlavy nie je podráždená. Problémom je akurát dostupnosť a vyššia cena.
Cena: cca 10 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Šampón Aqualight Pantene Pro-V patrí k výrobkom, ktoré sa v našej domácnosti nakupujú pravidelne. Ide o bežný šampón, ktorý vlasy umyje, nedráždi pokožku hlavy a vlasy sú v relativne upraviteľnom stave. Je použiteľný aj na čistenie kozmetických štetcov a osobne ho používam tiež pri prvom umývaní hlavy, pričom po opláchnutí už nanášam drahšie šampóny.
Cena: cca 2 €
Celkové hodnotenie: výborný

Cien

Sprchové gély Cien z jarnej limitovanej edície nemohli v našej domácnosti chýbať. Po vyskúšaní pomarančového som sa vrátila aj po ďalšie kúsky. Oba sprchové gély pekne voňajú (pomarančový trochu krajšie), umývajú, nevysušujú pokožku. Sú o niečo tekutejšie ako klasické Cien sprchové gély a teda sa aj rýchlejšie míňajú. Za tú cenu však nie je čo riešiť. V najbližšej rubrike o spotrebovaných výrobkoch sa stretnete s ďalšími kúskami.
Cena: cca 0,70 €
Celkové hodnotenie: výborné

Alverde, Bioderma, Mixa, Balea

Čistiaca peelingová maska Alverde predstavuje univerzálny výrobok, ktorý slúži ako maska i peeling. Maska nevysušuje, dokonca by som si dovolila tvrdit, že i mierne hydratuje. Peelingové čiastočky sú jemné a nedráždia pleť. Navyše ide o prírodnú, ľahko dostupnú kozmetiku za dobrú cenu.
Cena: cca 3 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Sébium AI correcteur Bioderma je trochu kontroverzným produktom. Zelená hmota má akné liečiť. Podľa môjho pozorovania bol tento liečiaci účinok iba nepatrný, až takmer zanedbateľný. Po nanesení zelenej hmoty sa nanáša hmota hnedá, ktorú by som prirovnala k make-upu. Tu nastáva problém v odtieňoch, pretože Bioderma ponúka iba jeden univerzálny odtieň, ktorý bol pre mňa príliš tmavý. Odhliadnuc od nesediaceho odtieňa, bola výdrž tohto "make upu" pomerne krátka, približne 4-5 hodinová. Výrobok som minula vďaka tomu, že hnedý "make up" zmiešavala a zosvetľovala s výrobkom Alverde 4 in 1color and care, ktorý bol sám o sebe tiež na nič, ale ako zosvetľovač make-upu je fajn.
Cena: cca 14 €
Celkové hodnotenie: dobrý (až na nevyhovujúci odtieň)

CC krém proti začervenaniu pleti Mixa je ľahko dostupný krém, ktorý naozaj účinkuje na začervenanie pleti. Pekne vonia, dobre sa rozotiera. Je skvelým podkladom pod make-up. Ideálny ako náhrada bázy pod make-up. Jedným velkým ale, je to, že mojej pleti nesadol a tvorilo sa mi z neho podkožné akné. Upodozrievam kombináciu silikónov a bambuckého masla. Minula som ho ako krém na ruky, ktoré pekne hydratoval.
Cena: 7 €
Celkové hodnotenie: mojej pleti nevyhovoval

Dezinfekčný gél na ruky Balea nesmie chýbať. V podstate pravidelne kupujem Baleu alebo Cien, pričom Balea je na pomyselnej priečke obľúbenosti kúsok za Cienom. 
Cena: cca 1,50 €
Celkové hodnotenie: výborný

Avon, Alva

EDP Incandessence Avon bola počas mojích stredoškolských čias jednou z mojích najobľúbenejších vôní a teraz som si ju chcela pripomenúť. Stále je veľmi pekná. Pri písaní tejto recenzie ma prekvapilo označenie Eau de Parfum, pretože vzhľadom na krátku výdž a slabú intenzitu som si celý čas myslela, že ide o toaletnú vodu. Veľmi sa mi však pači praktické balenie. Privítala by som takéto balenia, na všetkých voňavkách.
Cena: cca 6 €
Celkové hodnotenie: výborný

Deo krystal sprej Sensitive ALVA bol mojím prvým pokusom s prípravkami proti poteniu v oblasti prírodnej kozmetiky. Naozaj veľmi efektívne eliminoval potencionálny pach. Ako negatívum však hodnotím nepraktické sklenené balenie, na ktoré plastový uzáver absolutne nepriliehal. 
Cena: cca 9 €
Celkové hodnotenie: dobrý


Celkovo som minula výrobky za cca 60,70 €, čo je v porovnaní s predošlými mesiacmi v celku fajn. Máte skúsenosti s niektorým z recenzovaných výrobkoch?

Komentáre

  1. Pantene pro-v taky používám, mám radost z toho, že tam nejsou silikony, je to super šampon a krásně voní. A hrozně se mi líbí, že taky pitváš obaly :D Přesně takhle je vždycky rozstřihnu, abych se dostala i tomu poslednímu kousíčku krému (a přijdu si ekologická :D) a pak se dají tou vrchní čepičkou zase uzavřít :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Snazim sa minut vsetko a specialne vtedy, ak mi vyrobok vyhovoval :-)

      Odstrániť
  2. Aj ja takto rozstríham obaly a z vrchnej časti si spravím "uzáver" :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vždy tam zostane ešte veľa produktu, takže by bolo škoda vyhodiť to do koša.

      Odstrániť
  3. Jednoznačne súhlasím s tvojím názorom na Alverde masku, tiež ju milujem :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky