Bylinkový kúpeľ

Všade okolo nás rastie množstvo užitočných a liečivých byliniek, ktoré často nepoznáme, alebo si ich nevšímame. To, že čaj z poctivo nazbieranej a doma usušenej bylinky má úplne inú chuť, ako sáčkový čaj z obchodu, máme odskúšané asi všetci. Podobné je to i s kúpeľmi z liečivých byliniek. Momentálne síce zbieram liečivé bylinky a hrám sa na bylinkárku - amatérku, ale chápem, že nie každý má v dnešnej rýchlej dobe čas a chuť venovať sa zberu liečivých rastlín. Pre takýchto zaneprázdnených ľudí sa ponúka možnosť nazbierané bylinky si zakúpiť v čajovniach, od bylinkariek, poprípade na internete. A dnes vám chcem napísať o výrobku, ktorý mi pripomenul silu liečivých kúpeľov a vzbudil môj záujem o zber liečivých byliniek.

bylinkový kúpeľ


Paradoxne tento bylinkový kúpeľ by som si nikdy nekúpila, ak by som ho nevyhrala v súťaži. Ja, ktorá som používala peny do kúpeľa plné sulfátov a iných chemických látok, by som nad takýmto kúpeľom, ktorý navyše stojí oveľa viac, ako pena do kúpeľa iba mávla rukou. A tak mi jedného obyčajného dňa pristál v schránke žltý lístoček a na pošte som si vyzdvihla balíček byliniek. Konkrétne ide o kombináciu vňate damiánu, kvetu ruže, kvetu jasmínu a ružového esenciálneho oleja. Balenie obsahuje dve vrecúška. Na jeden kúpeľ postačuje jedno vrecúško, ktoré sa vloží do vane a vaňa sa nechá napúšťať horúcou vodou. Výrobca odporúča kúpeľ v dĺžke 15 - 20 minút, ale to je určite individuálne a vo vani si nik nemeria čas, ale riadi sa subjektívnymi pocitmi. Bylinkový kúpeľ sa určite nedá porovnávať s penou do kúpeľa. Pena je vyslovene estetická záležitosť, ktorá s vplyvom na celkovú pohodu človeka nemá nič spoločne. Bylinkový kúpeľ však pôsobí vyslovene upokojujúco, relaxačne. Dobrý pocit z tohto kúpeľa a uvoľnené a zrelaxované svaly som vnímala ďalšie dva dni. Toto o klasickej pene do kúpeľa určite nemôžem povedať.

bylinkový kúpeľ

Bylinkový kúpeľ možno zakúpiť cez e-shop, pričom konkrétne Kúpeľ pre zamilovaných sa predáva za 8,29 € plus poštovné. Okrem neho sú v e-shope v ponuke relaxačné kúpele, kúpele pre zdravie, pre krásnu pokožku, pre dobrý spánok, pre deti. Ako som už spomínala, tento skvelý kúpeľ ma nakopol k tomu, aby som sa začala zaujímať o bylinky a vyrábať si vlastné kúpele. Avšak ako darček pre člena rodiny, pre kamarátku, alebo kolegyňu je to skvelá a netradičná vec, ktorá určite zaujme.

Aký je váš vzťah k bylinkám?

Komentáre

  1. Super, ak by si chcela vedieť o bylinkach viac informácií, zozen si knihu od Marie Trebenovej - Zdravie z Božej lekárne... Ja ju mám od mojej babky, opatrujem ju ako oko v hlave..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Túto publikáciu máme doma a je naozaj výborna. Dokonca je dostupná aj v on-line verzii.
      Zdravie z Božej lekárne

      Odstrániť
  2. Takýto kúpeľ by som asi neodmietla, kúpem sa málokedy, keďže nebývam vo vlastnom a o byt sa delím so spolubývajúcou, ale keď som doma vždy sa na to chystám, bylinky žiaľ doma nemám, ale celkom ma to zaujalo, pozriem sa po niečom.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Wau to vypadá vážně skvěle :-)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/06/stin-v-akci-lily-lolo.html

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Bionatural je skvelá stránka, majú úplne úžasný sortiment :) bylinkový kúpeľ by som hneď brala všetkými 10 :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, Bionatural mám rada, ale neviem o tom, že by ponúkali aj bylinkové kúpele. Konkrétne tento bylinkový kúpeľ sa dá zakúpit tu: Bylinkový kúpeľ

      Odstrániť
  5. som rada, ze ta bylinkovy kupel zaujal :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja sa teším, že som ho mohla vyskúšať. Jednoznačne som cieľová skupina, pre takéto produkty :-)

      Odstrániť
  6. Ja sa kúpem veľmi často a keď už, zvyknem používať kúpeľovú soľ. O bylinkovom kúpeli som ešte ani nepočula, ale vyzerá to fakt úžasne :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja bylinky kombinujem so soľou z Mŕtveho mora od značky Kawar.

      Odstrániť
  7. Znovu a pořád lituji, že doma nemáme vanu.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky