Zmatňujúci denný krém Eucerin

Sú značky, ktoré nás priam zahlcujú informáciami o rôznych akciách Napríklad takú Biodermu kupujem už iba vtedy, keď je v akcii. A naopak sú značky, ktoré síce akcie mávajú, ale dozviete sa o nich iba ak ich omylom objavíte v nejakej lekárni, alebo v e-shope. Pôvodne som šla do lekárne kúpiť si môj obľúbený nočný krém od Eucerinu a okrem neho som odtiaľ odchádzala aj s akciovým balením čistiaci gél Eucerin plus zmatňujúci denný krém zdarma. No nekúpte to.
Zmatňujúci denný krém Eucerin


Podľa popisu výrobcu ide o ľahkú emulziu olej vo vode bez obsahu olejových zložek a parfumácie Je ideálny pre mastnú, problematickú a aknóznu pleť. Jeho jedinečná kombinácia protizápalového licochalconu A, antibakteriálneho dekandiolu a karnitínu, reguluje i nadmernú tvorbu kožného mazu a účine pôsobí proti nedokonalostiam pleti. Špeciálne častice absorbujú kožný maz a navyše viditeľne zjemňujú póry a zmatňujú pleť. Krém je vhodný na každodenné použitie i pod make-up.





Cena: cca 15 €

Zloženie: aqua, glycerin, tapioca starch, alcohol denat, cetearyl alcohol, karnitín, octyldodecanol, dimethicone, butylene glycol, glycyrrhiza inflata root extract, decylene glycol, sodium chloride, sodium stearoyl glutamate, sodium acrylates/C10-30 alkyl acrylate arosspolymer, phenoxyethanol. Podľa organizácie EWG sa v zložení nevyskytuje žiadna "High Hazard" látka.

Moje subjektívne hodnotenie: ide o mastnejší krém, ktorý však po nanesení rýchlo vsakuje. Krém predstavuje dobrý podklad pod make-up a čo ma prekvapilo, tak naozaj zmatňuje. Približne v polovici balenia sa ale moja zmiešaná pleť začala v okrajových častiach vysušovať a tvorili sa šupinky. Na jeho obranu však slúži fakt, že výrobca tento krém odporúča pre pleť mastnú. Ďalším negatívom je balenie, kedy užívateľ netuší, koľko krému mu ešte zostáva.

plusy:
  • zmatňuje
  • dobrý podklad pod make-up
  • žiadna "High Hazard" látka v zložení

mínusy:
  • zmiešanú pleť po čase vysušuje
  • vysoká cena
Perspektíva produktu na mojej poličke: vzhľadom na vysušovanie si tento krém už nekúpim, avšak viem si predstaviť, že pre vyslovene mastnú pleť môže byť výborný

Celkové hodnotenie: dobrý

Máte radi značku Eucerin?

Komentáre

  1. Krém som skúšala dávnejšie aj to len zo vzoriek, takže dlhodobé skúsenosti s ním fakt nemám. Ako svoj denný hydratačný krém pod make-up používam Avene Hydrance UV Riche, ktorý nie je ani pre moju mastnú pleť nejako extra mastný, ale vyživuje a vstrebáva sa do pleti hneď. A tiež mám rada Effaclar krém od La Roche-Posay. Eucerin kozmetiku mám už vyskúšanú vcelku dosť a som s ňou veľmi spokojná, hlavne s korektorom a micelárnou vodou.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. S Avene nemam ziadnu skusenost kvoli tomu, ze je to najdrahsia lekarenska kozmetika na nasom trhu :-) . Vacsinou siaham po Bioderme a Eucerine. V minulosti som pouzivala aj Effaclar, ale nejako som nezaznamenala ucinok, tak som od neho upustila. Teraz som nasla moj idealny krem v podobe Anne Marie Borlind, takze urcite coskoro napisem velmi pozitivne ladenu recenziu :-)

      Odstrániť
  2. Moje první a poslední zkušenost s Eucerinem byla taková, že jsem si namazala lýtka jejich tělovým mlékem, během minuty mi naskákaly svědivě-štípavé červené fleky, které jsem kurýrovala ještě týden. Paradoxně to bylo mléko určené na ekzematickou pokožku. Nevím, co mi v něm nesedlo, ale od té doby se Eucerinu bojím jak čert kříže :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Po takejto skusenosti by som sa aj ja vyhybala celej znacke. Citala som par recenzii, ze Eucerin niekomu sposobuje taketo problemy. Mne nieco podobne sposobila Ziaja, takze tam sa tiez vyhybam celej znacke.

      Odstrániť
    2. Tyjo, ale takhle rychlou a silnou alergickou reakci jsem ještě na žádnou jiný jiný kosmetický produkt neměla. Ziaja je taky zlo, už tak nějak podvědomě se jí vyhýbám. Ale docela by mě zajímala ta jejich řada pro atopickou pokožku bez parfemace a parabenů.

      Odstrániť
  3. Nikdy som nič od Eucerin neskúšala, ale chystám sa práve na tento krémik :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite daj vedieť ako Ti vyhovoval. Ja za seba skôr odporúčam hydratačný krém z tejto rady, ako tento zmatňujúci.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky