Moje kozmetické tajomstvo

Nájsť prirodzene vyzerajúci make-up, ktorý dobre zakryje nedokonalosti pleti a nevyzerá ako maska je poriadna fuška. Priznám sa, že ja som taký ešte nenašla. Krytie pleti však riešim ľahko, alebo stredne krycím make-upom, na ktorý následne použijem namiesto klasického púdru minerálny púdrový make-up. Minerálny púdrový make-up pleť zmatni a navyše zabezpečí prekrytie nedokonalosti. Hoci som zatial nenasla ideálny make-up, paradoxne výborny púdrový make-up som našla na prvý šup a používam ho približne už sedem rokov.

Minerálny púdrový make-up Mary Kay - Ivory 2


Podľa oficiálneho popisu výrobcu ide o ľahký púder, ktorý významne znižuje viditeľnosť jemných liniek, vrások a ďalších drobných chýb pleti. S použitím minerálneho púdrového make-upu možno dosiahnúť krytie porovnateľne s kvalitou podkladovej bázy, ale s funkciou púdra. Ľahká konzistencia, dokonalá krycia schopnosť. Zloženie vhodné pre dlhodobé nosenie, nestráca farebnú intenzitu. Dáva pleti matný povrch.

Cena: cca 18,40

Zloženie: talc, zea mays, zinc stearate, dimethicone, boron nitride, zeolite, methylparaben, sorbic acid, ethylene / methacrylate copolymer, propylparaben, tetrasodium edta, isopropyl titanium triisostearate, bht, mica, CI 77491, CI 77492, (+- CI 77007, CI 77499, CI 77891)
Podľa organizácie EWG patrí k "High Hazard" látkam propylparaben .

Minerálny púdrový make-up Mary Kay - Ivory 2

Moje subjektívne hodnotenie: minerálny púder používam s prestávkami už pomerne dlho. Nanášam ho buď na podkladobú bázu Mary Kay (čo je v podstate stredne krycí make-up), alebo na iný make-up s ľahkým, alebo stredným krytím. Samostatné použitie iba na krém som nikdy za tie roky neskúšala. Nejako to vo mne vyvoláva neviem prečo nepríjemnú predstavu. Púdrový make-up kryje nedokonalosti pleti, zmatňuje, neoxiduje. Keďže ide o sypký púder je potrebné rátať s miernym prášením pri nanášaní. Problémom je však dostupnosť. Aktuálne balenie som si síce kúpila v e-shope, ale väčšinou je potrebné kontaktovať kozmetickú poradkyňu Mary Kay, čo mne veľmi nevyhovuje. Môžete si síce u nej vyskúšať odtiene, ale ak už svoj odtieň poznáte, telefonovanie, cesta a samotné stretnutie je stratou času, ktorý možno využiť aj na príjemnejšie veci.

plusy:
  • vysoké krytie
  • výdrž
  • prirodzený vzhľad
mínusy:
  • spôsob predaja prostredníctvom kozmetických poradkýň
  • výskyt "High Hazard" látky v zložení
  • cena
Perspektíva produktu na mojej poličke: s púdrom som spokojna a určite ho odporúčam. Avšak vzhľadom na dlhú dobu používania je už najvyšší čas vyskúšať aj iný minerálny púder. Čítala som viacero pozitívnych recenzií na minerálny púder Alverde, takže ak sa mi ho podarí kúpiť, keďže je stále vypredaný, určite vám dám vedieť.


Celkové hodnotenie: výborný

Používate výrobky značky Mary Kay?

Komentáre

  1. Odpovede
    1. Odporúčam prečítať knihu: "Totalitní světovláda".

      Odstrániť
  2. veľmi dobrá recenzia, od Mary Kay som ešte nič nevyskúšala, ani neviem o žiadnej poradkyni v mojom okolí, takže je to fakt mínus :)
    ľúbezná

    OdpovedaťOdstrániť
  3. O Mary Kay kozmetike som počula, že je vraj dobrá, len mňa presne ako píšeš veľmi odrádza spôsob predaja, aj Avon a všetky tieto katalógové značky ma hnevajú, radšej si to objednám cez net alebo pôjdem do kamenného obchodu, ale takto sa trmácať k produktu ma fakt nebaví. No a Alverde krycí minerálny púder je skvelá vecička, ale stále som nenašla v žiadnej DMke po celej Blave ani jeden kus, skúsim to doma, ale je to bieda, dúfam, že ho neprestali vyrábať ako všetky dobré produkty. Zohnala som ho len v bielej verzii, ale zatiaľ sa mi zdá tá farebná lepšia, bielou sa zakrývať nedá a ani tak dobre nezmatňuje ako by som čakala.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa Alverde stale nepodarilo kupit. Vsade beznadejne vypradany. Mary Kay som si spociatku kupovala cez moju kozmeticku. To bolo fajn, lebo vsetko sa dalo vyskusat, poradila mi vhodny odtien a ak sa mi vyrobok pacil, rovno som si ho kupila. Potom ako som sa prestahovala, uz musim kontaktovat miestnu Mary Kay poradkynu a to mi uz nevyhovuje.

      Odstrániť
  4. Od Mary Kay používam viacero výrobkov a som veľmi spokojná, najradšej používam a takmer denne ich CC krém, má však menšie krytie preto ak potrebujem aby moja pleť bola úplne dokonalá používam ich make-up.
    Tento minerálny púder mám doma tiež, no mám trošku tmavší odtieň takže ho využívam hlavne v lete na opálenej pleti.


    http://firstblogmaggi.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. S make-upom si spokojna? Ja som ho velmi dlho povazovala za jeden z najlepsich make-upov, ale posledne balenie ma sklamalo. Neviem ci zmenili zlozenie, alebo sa zmenila moja plet, ale nebola som s nim vobec spokojna.

      Odstrániť
  5. Tohle byl můj první minerální make-up :). Kde jsou ty časy... :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ktore mineralne make-upy mas odskusane a ktore odporucas?

      Odstrániť
  6. Ja som od nich mala set na ruky satin hands a bola to obrovska mnamka a este aj odlicovac oci perfektny. Ale zasa mne je vela dat za krem a peeling na ruky cca 30 eur😊 som skrob. Skor dam tie peniazky za to, co patlam na tvar. Aleeee je mega, ze ti jeden produkt sedi tolko rokov, to sa casto nevidi😊

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ja bych MK i vyzkousela, je to chvalene, bohuzel ale mi taky nevyhovuje nutnost kontaktovat poradkyni....na veletrhu mi vnucovali kde co, ale ja si zas umim vybrat sama, co me zaujme.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky