Februárové zápisky Bielej Mačky

Keď zapneme televíziu, otvoríme noviny, pustíme rádio, zovšadiaľ sa na nás valia negatívne hrôzostrašné správy. Vyhnúť sa týmto informáciám je veľmi ťažké a samozrejme ani ich nemôžeme ignorovať a tváriť sa, že vo svete sa nič zlé nedeje. Vo februári sa stalo vo svete toľko zlých vecí, že ani náhodou nemôžem dať mojej rubrike názov ...február je krásny, pretože ani náhodou pre veľa ľudí krásny nebol. Z tohto dôvodu som zmenila názov tejto rubriky na "Zápisky Bielej Mačky". A keďže každý má dosť svojich problémov a starosti, nebudem vás zaťažovať tými mojimi, nebudem riešiť politickú situáciu a (ne)mier vo svete, ale budem písať o maličkostiach, ktoré mi v poslednom čase urobili radosť. Takže vysielanie pozitívnej energie začína.

zdroj



Čo mi vo februári robí radosť?

Páči sa mi pieseň We are young od americkej skupiny Fun. Púšťam si ju stále do kolečka.



Prečítala som publikáciu "Ako prežiť dobu jedovú" od Anny Struneckej. Kniha nadväzuje na Dobu jedovú 1 /ktorú som čítala už dávnejšie ako e-knihu/ a Dobu jedovú 2 /ktorú som ešte nečítala/. V knihe sa píše najmä o rizikách používania  aspartámu, umelých farbív, hormonálnych disruptorov, o rizikách konzumácie sóje, Coca-Coly, MMS /majstrovského minerálneho roztoku/ a pod. Páči sa mi, že autorka sa odvoláva na reálne vedecké štúdie a pripomenula som si veci, ktorým sa chcem vyhýbať už od prečítania Doby jedovej 1, len som na to akosi pozabudla.

zdroj
Konečne napadol sneh a mohli sme vytiahnuť našu bežkársku výbavu. Bežkovanie odbúrava stres, precvičí takmer všetky svaly a hlavne nezaťažuje kĺby. V porovnaní so zjazdovým lyžovaním nezaťaží rozpočet. Pre mňa ideálny zimný šport.
zdroj
Radosť mi tiež robí vianočný darček v podobe parfumu Chloe Love Story. Hlavu parfumu tvorí neroli, srdce pomarančový kvet a vencovec, základom je pižmo a drevité tóny.

zdroj
Vyskúšala som saunovanie a zapáčilo sa mi. No darmo, už má asi vek aj na takéto formy relaxu. Voľakedy som si nevedela predstaviť, čo ľudia na tom môžu vidieť.
zdroj

Takže to sú maličkosti, ktoré mi v poslednom čase robili radosť. Čo tešilo vás?

Komentáre

  1. Jeeeeej, pokračuj v tejto "edícii " zapiskov, mne sa to, ako my stredoslováci vravíme - veľmo ľúbi :-D Bežky tešili i mňa, snehová nádielka bola na to ideálna a potom šup tiež do sauny, len ja nie na moc dlho, býva mi mdlo :-/ Dobu jedovú si musím prečítať, navnadila si ma ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ked budes dobre googlit, prvý diel Doby jedovej najdes vo formate pdf. Ja som ho najskor tiez tak citala, ale nakoniec som si kupila vsetky tri diely. Su tam veci, ku ktorym sa treba vratit aj po case.

      Odstrániť
  2. jé, Love Story jsem nedávno očuchávala a je krásná :). Hezký seznam!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Máš úplnou pravdu s tím, že v únoru se stala spousta strašných věcí.. je ale fajn, když si člověk umí udělat radost a být šťastný z maličkostí, já si třeba občas než jdu do školy koupím v malém pekařství kousek od fakulty (jmenuje se Preclík - úžasně roztomilý název :D) jednu makronku (jednu abych nebyla moc velký otesánek a taky proto, že stojí 25 korun a já nejsem nejbohatší - ještě že mám školu jen třikrát týdně :D ) a hned je mi fajn. No a potom taky hudba, ta dokáže neskutečný divy :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky