Čierno-čierna maskara od značky Cosm´etika

Už dávnejšie som chcela vyskúšať nejakú prírodnú maskaru. Vždy ma však odradil nepríjemný pach testerov v drogérií. Maskara od značky Cosm´etika vo svojom popise sľubovala príjemnú vôňu. Recenzie na ňu boli pozitívne a tak som sa rozhodla prekonať svoju nevôľu k nakupovaniu cez internet a maskaru som si objednala. Značka Cosme´etica sa zameriava na dekoratívnu kozmetiku a je držiteľom certifikátov Vegan a CPK. Vlastní ju český majiteľ, no výrobky sa vyrábajú v Taliansku.

maskara Cosm´etika


Čo hovorí výrobca: Úžasná prírodná predĺžujúca maskara pre prirodzene krásne riasy. Obsahuje šalviovú vodu, ktorá pôsobí antibakteriálne a pomáha predchádzať podráždeniu očí. Kvetinová voda z harmančeka upokojuje. Maskara má špeciálne štetček – z jednej strany sú štetinky krátke a husté pre maximálny objem rias, z druhej strany sú dlhé a riedke pre dosiahnutie predĺžujúceho efektu. Obsah balenia: 11 ml.

Zloženie: aqua (voda), salvia sclarea flower/leaf/stem water (kvetinová voda zo šalvie lekárskej), glycerin (rastlinný glycerín), cetearyl alcohol (rastlinný emulgátor), acacia senegal (akáciová guma), brassica campestris/aleurites fordi oil copolymer (vosk z olejov repky a čínského dreva), glyceryl rosinate (rastlinný emulgátor), glyceryl stearate (rastlinný emulgátor), oleic/linoleic/linolenic polyglycerides (emulgátory získané z mastných kyselin rastlinného pôvodu), silica (kremeň), magnesium aluminum silicate (minerál vyskytujúci sa v prírode), potassium palmitoyl hydrolyzed wheat protein (hydrolyzované pšeničné proteiny), sorbitan olivate (rastlinný emulgátor), cetearyl olivate (rastlinný emulgátor), cetyl palmitate (rastlinný emulgátor), sorbitan palmitate (rastlinný emulgátor), chamomilla recutita flower extract (kvetinová voda z harmančeka pravého), helianthus annuus seed oil (slnečnicový olej), benzyl alcohol (rastlinného pôvodu), dehydroacetic acid (kyselina dehydrooctová) +- CI 77019 (sľuda), CI 77491, CI 77492, CI 77499 (oxidy železa), alumina (oxid hlinitý), magnesium oxide (oxid horečnatý), sodium riboflavin phosphate (prírodné žlté farbivo), CI 77510 (ferric ferrocyanide - pruská modrá), CI 77007 (ultramarín), CI 77742 (manganová violeť)
Stránka Environmenal Working Group neuvádza žiadnu High Hazard látku v zložení výrobku.

Cena: cca 11 €


maskara Cosm´etika

Moje subjektívne hodnotenie: s mojimi riasami som spokojná. Nepotrebujú predĺženie a ani zahustenie. Riasy chcem viac-menej iba zvýrazniť a pričom nechcem, aby sa riasenka rozmazávala a opadávala. Keďže ide o moju prvú prírodnú maskaru v podstate som ani nevedela, čo mám očakávať. Bola som však príjemné prekvapená. Riasenka farbí riasy do čierno čiernej farby. Myslím, že výraznejšiu čiernu som ešte nemala. Riasy sú po nalíčení naozaj pekne zvýraznené, pričom riasenka neopadáva a ani nedráždi oči. Po nanesení však trošku pomalšie schne, takže si treba oči pred odchodom z domu ešte skontrolovať, či nie sú rozmazané. A tiež sa veľmi rýchlo míňa, pretože asi každé dva týždne, je potrebné zotrieť prebytočnú nahromadenú čiernu hmotu z kefky do papierovej vreckovky, lebo inak sa tieto hrudky prenášajú na riasy.

plusy
  • prírodná a vegan riasenka
  • riasy zvýrazní výraznou čiernou farbou
  • neopadáva
  • v priebehu dňa sa nerozmazáva
  • nedráždi oči
  • pekné balenie
  • príjemná vôňa (po mesiaci však vyprchá, no ani potom riasenka nemá nepríjemný pach)
  • cena porovnateľná s drogériovými riasenkami

mínusy
  • po nanesení trochu dlhšie schne
  • z kefky treba približne každé dva týždne odstraňovať nahromadenú čiernu hmotu
Perspektíva produktu na mojej poličke: málokedy sa vrátim k maskare, ktorú som už mala, ale táto ma zaujala natoľko, že ak budem robiť objednávku (tu alebo tu), rada si ju pridám do nákupného košíka.

Celkové hodnotenie: výrobku udeľujem päť bodov z moje päťbodovej hodnotiacej stupnice.

Ak vás maskara zaujala a chcete vidieť ako vyzerá na očiach, môžete nakuknúť na blog ku Katke , ktorá ma svojou recenziu inšpirovala ku kúpe tejto riasenky.


Máte skúsenosti s prírodnou dekoratívnou kozmetikou?

Komentáre

  1. Já jsem ještě žádnou přírodní nezkoušela, mám svoje určité oblíbence, ke kterým se vracím :)

    Welcome!♥Reviews everywhere

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Hledám něco podobného. Dostala jsem tehdy řasenku od Alverde a hrozně mě po ní pálili oči, musela jsme jí hned odlíčit. Možná by tahle byla fajn a konečně bych vyměnila tu co doma mám, ale bojím se, že mi nebude sedět. Přece jenom si psala, že máš krásné řasy...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja som už dlho hľadala niečo prírodné a teraz už aj viem čo. ďakujem

    http://maddestfashion.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja som skúšala od NATURA SIBERICA a spokojnosť veľká... Vlastne ako so všetkým od tejto značky ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Natura Siberica má aj riasenky? Takže môj zoznam prianí na túto značku sa zvyšuje...

      Odstrániť
  5. Tiež som sa koncom minulého roka konečne odhodlala vyskúšať prírodnú riasenku a som s ňou spokojná. Dosť spokojná. Na bežný deň super. Ale keď chcem mega riasy, jedine Le Volume de Chanel...
    Avšak riasenka Cosm'etica ma láka predovšetkým kvôli tomu štetčeku, ten vyzerá mimoriadne sľubne :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky