SOS od Essence

Prípravkov proti akné je neskutočné množstvo. Niektoré fungujú viac, iné menej a niektoré vôbec. V starostlivosti o moju pleť mám už osvedčené produkty, avšak na základe kladných recenzií na viacerých blogoch som vyskúšala "Spot killer" od Essence? Ide naozaj o zabijáka?






Čo hovorí výrobca: vylepšené 2-fázové zloženie s našim CLEARDERM KOMPLEXOM bleskovo zasiahne a hlavne efektívne. Pred použitím pretrep, aplikuj len na vyčistené postihnuté miesta, nechaj pôsobiť cez noc a ráno jednoducho opláchni vodou. efektivita dermatologicky overená.

Zloženie: ISOPROPYL ALCOHOL, ZINC OXIDE, AQUA (WATER), CALENDULA OFFICINALIS FLOWER EXTRACT, CHAMOMILLA RECUTITA (MATRICARIA) FLOWER EXTRACT, ZINC PCA, PROPYLENE GLYCOL, GLUCOSE, MALTODEXTRIN, SILICA, SODIUM BENZOATE, POTASSIUM SORBATE, PHENOXYETHANOL, PARFUM (FRAGRANCE). Podľa stránky EWG sa v zložení nenachádza žiadna "High Hazard" látka.

Cena: 3,50 €


Moje subjektívne hodnotenie: výrobok je dvojfázový a pred použitím ho treba premiešať. Potom sa nanáša na zapálené akné rovnako ako lak na nechty. Hlavnou zložkou výrobku je alkohol, čiže úlohou tohto spot killera je akné vysušiť. Ja som ho používala na "kopčekovitý" typ akné. Výrobok dokázal počas noci stiahnuť toto akné o polovicu až tri štvrtiny. Pri ďalšom nanesení som však už ďalší účinok nepozorovala.

plusy:

  • vysušuje akné
  • veľkosť akné sa zmenšila o 1/2 až 3/4
  • nízka cena


mínusy:

  •   akné nezmizlo úplne (to čo zostalo, sa však dalo bez problémov zakryť make - upom)
Perspektíva produktu na mojej poličke: nie je to univerzálny výrobok, ktorý za noc odstráni všetky kozmetické problémy. Napriek tomu si dovolím tvrdiť, že je účinnejší ako výrobky niektorých franzúzských lekárenských značiek, ktoré stoja viac ako 12 € a akné akurát hydratujú a hýčkajú.

Celkové hodnotenie: výrobku udeľujem štyri body z mojej päťbodovej hodnotiacej stupnice.

Máte skúsenosti s týmto výrobkom?

Komentáre

  1. Toto pouzivam velmi casto, na nove vyrazky je to hotovy zazrak.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Fiha tak to by som nepovedala. Ja som mala doma jednu obdobnu vec od Garnieru, ktora nerobila nic a na vyrazky pouzivam jedine Skinoren. Ten pouzivam uz viac ako rokov a nemenim :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tieto "Pure skin" vecičky od essence mám veľmi rada, niekedy som od nich mala gél a dosť mi pomohol :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky