Spotrebovaná kozmetika | február 2021

Mesiac uplynul ako voda a znovu sa stretávame pri článku o spotrebovaných produktoch. Spotreba je posledné mesiace pomerne nízka, no i tak sa v článku objaví niekoľko zaujímavých produktov. Zoberte si teda kávu alebo iný obľúbený nápoj a pustite sa do čítania.


 

Vo februári som spotrebovala 5 produktov, z toho do kategórie prírodnej kozmetiky spadá presne jeden.

 

Šampón proti lupinám Ducray Kelual DS mi odporučila lekárnička po mojej sťažnosti na výskyt mastných lupín a svrbiacej pokožky hlavy, na ktoré prestali účinkovať všetky moje osvedčené produkty. Cena za 100 ml šampón bola síce vysoká, no pani mi ho predávala s tým, že ak do dvoch týždňoch nezaberie, je potrebné navštíviť už len dermatológa. Našťastie zabral už po prvom umytí. Svrbenie prestalo úplne a výskyt lupín sa znížil o viac ako polovicu. Po štyroch umytiach nebolo po lupinách ani stopy. Okrem toho skvele pení, príjemne sladko vonia a má bielu farbu s krémovou konzistenciou. Odporúčam všetkým s výskytom seboroickej dermatitídy.

Cena: cca 14 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších


Bio prírodný dezodorant Grep mint Saloos ma v predajni zaujal spôsobom aplikácie. Tuhé prírodné dezodoranty sa väčšinou nanášajú prstami. Predstava, že by sa produkt mohol aplikovať priamo z tuby vyzerala lákavo. Žiaľ realita nebola príliš veselá. Produkt bol veľmi tuhý a prakticky bolo nemožné naniesť ho rovnomerne. Nepomohlo ani navhlčenie vodou. Vôňa grepu a mäty bola síce príjemná, no dosť prechádzala na oblečenie. Ak ste sa teda náhodou aj nespotili, oblečenie muselo ísť kvôli tejto vôni hneď do prania. Účinok tiež nič moc. Vďaka práci na home office a zimnému obdobiu, ktoré nekladú príliš veľké nároky na dezodoranty, som ho síce mohla používať, no akonáhle som do programu zaradila cvičenie, cestu na nákup a podobne, účinok rozhodne nepostačoval

Cena: cca 6 €
Celkové hodnotenie: priemerný

 

Ochranný krémový gél na opaľovanie na tvár OIL CONTROL SPF 30 EUCERIN je určite najlepší krém s ochranným UV filtrom určeným na zmiešanú a mastnú pleť. Neupcháva póry, nezhoršuje stav pleti a zároveň chráni pleť pred UV žiarením. Po nanesení rýchlo vsiakne, pleť zmatňuje. Dá sa naň bez problémov použiť make-up. Robí všetko, čo sľubuje výrobca v popise. Ja som z neho nadšená. Konečne opaľovací krém na problematickú pleť. Malú výhradu mám iba voči baleniu. Je síce praktické a hygienické, no nevidieť koľko krému zostáva vo vnútri. Používam už asi tretie alebo štvrté balenie. 
 
Cena: cca 14 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Micelárna voda Hydrabio H2O Bioderma je takou klasikou. Dávno už síce nie je novinkou na našom trhu, no v porovnaní s konkurenciou je podľa mňa stále najlepšia. Hoci som skúšala i lacnejšie varianty, nič lepšie som nenašla. Neštípe, nedráždi, nelepí, nevyšuje, odličuje. Špeciálne na cesty a na odličovanie očného make-upu je extra výborná.

Cena: cca 14 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších

 

Termálna voda Uriage má pomerne dobre recyklovateľný. Po spotrebovaní produktu vložíte modrý vrchnák do kontajnera s plastom a hliníkový obal zase vhodíte ku kovom. Pumpička na rozprašovanie vody dokáže vodu rozdeliť na jemnučké kvapôčky. Pri tomto druhu produktov ide o veľmi dôležité kritérium. Chápe to asi každý, kto už mal tú česť s nepodareným rozprašovačom, ktorý produkt nerozptyľuje ale priam špliecha. Zloženie je tiež pomerne sympatické. V INCI výrobca uvádza iba vodu a nitrogen. Čiže žiadne prídavné látky, žiadne konzervanty. Použitie je teda veľmi príjemné a termálna voda pleť krásne osvieži. Ak sa však tento alebo podobný produkt rozhodnete vyskúšať, určite siahnite po menšom balení. Pri väčších baleniach sa na rozprašovači totiž usádza vodný kameň a konkrétne si pri tomto balení som pumpičku musela dvakrát vymeniť.

Cena: cca 7 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších
 
Vo febuári som spotrebovala kozmetiku v hodnote cca 55 €, pričom po odrátaní zliav, darčekov a spoluprác sú reálne náklady cca 41 €. Máte skúsenosť s niektorým z produktov?

Komentáre

  1. Práve som začala používať SPF krém od Eucerinu ale pre citlivú pleť a taktiež som veľmi, veľmi spokojná. Používala som predtým Biodermu, ale tento sa mi páči o dosť viac.

    xxAlexandra z MS ALWAYS LATE

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Biodermu som zvykla používať na litre... ale kao všeto ma po čase omrzela a potrebovala so zmenu... a teraz dlhšie hľadám niečo nové :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Biodermu znám a je super. Doporučuji kde se dá :) :D ale také nesedne každému nu :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky