Kozmetické nákupy | september 2020

Som veľmi rada, že ste zavítali na môj blog. V dnešnom príspevku sa totiž budem venovať kozmetickým stáliciam ale i niekoľkým novinkám, ktoré som si kúpila počas septembra. V krátkosti zhrniem prvé dojmy a časom sa určite budete môcť tešiť i na podrobnejšie recenzie.

KOZMETICKÉ STÁLICE

Po dlhšom čase som sa vrátila k šampónu proti lupinám od značky Ziaja. Konkrétne ide šampón s piroktonom olaminom a nikom z rady Med. Značku Ziaja práve neobľubujem a toto je jediný produkt, ktorý som si kúpila opakovane. Je relatívne lacný, dostupný a účinný. Vlasy sú po jeho použití tiež v dobrom stave, takže ak máte problém s lupinami, kľudne vyskúšajte. 

Čistiace tonikum na mastnú a zmiešanú pleť Natura Siberica si v poslednom čase kupujem dosť často. Ide o príjemné prírodné tonikum s obsahom zinku, ktoré fakt zlepšuje stav mojej pleti. Tentokrát ide tuším o štvrté balenie,


KOZMETICKÉ NOVINKY

V obchodíku s prírodnou kozmetikou Krásna každý deň som siahla po troch novinkách. Mätovú vodu Dulcia som si vybrala na základe veľmi dobre skúsenosti s jej ružovou verziou. Nesklamala veru ani mäta. Trochu som sa obávala vône, no tá je slabšia a pomerne jemná. Čiže pre moje čuchové bunky úplne vyhovujúca. Kvetovú vodu používam ako podklad pod pleťové oleje, aby som docielila ich lepšiu absorbciu do pokožky a vyhla sa pocitu umastenej pleti.

O slaných sprejoch na vlasy, ktoré by mali vytvoriť efekt vlnitých vlasov som čítala na internete už dosť. Články pôsobili predsvedčivo a tak som to riskla a zvolila slaný sprej od značky Voono. Prvé dojmy hovoria, že spreju by sa mali vyhnúť majiteľky suchých vlasov, pretože sprej vlasy mierne vysušuje. Moje vlasy sú však normálne a teda u mňa vysušovanie problém nie je. Sprej dokonca predĺžil interval medzi dvoma umytiami vlasov. Vlny, ktoré vznikajú vplyvom spreja, sú jemné a pomerne prirodzené. Kučery teda nečakajte, no i tak je výsledný efekt určite fajn.

Dvojfázový odličovač Liqoil ma zaujal ekologickým skleneným obalom a určením na pleť, pery a okolie oči. Nuž riasenku žiaľ veľmi neodlíči, no na odličovanie tváre je super. Pleť nevyšuje, neupcháva póry a vlastne si pekne robí svoju robotu. Prírodné zloženie je už len bonusom.



Nasledujúce dva krémy som získala návštevou kožného lekára. Aj keď minimálne Skinoren sa v Českej republike predáva aj bez predpisu. Chcela som ho vyskúšať kvôli obsahu kyseliny azelaovej, ktorá by mala pleť farebne zjednotiť a pôsobiť proti upchávaniu pórov. Prvé dojmy sú zatiaľ fajn. Pleť sa naozaj zdá byť farebne jednotnejšia a aj používateľské hľadisko je fajn. Ide o stredne hutný krém, ktorý dobre vsakuje a dokonca i jemne hydratuje.

Dermatix je určený na zjemnenie keloidných jaziev. Pani lekárnička poznamenala, že poisťovňa ho hradí len raz za život. Tak hádam zaberie, pretože zatiaľ výsledky nevidím. Prípadne ak ste mali problém s keloidnou jazvou, ako ste to riešili? Budem rada, ak mi v komentároch poradíte. Z používateľského hľadiská ide o neparfumovaný silikónový krém, ktorý však žiaľ robí fľaky na oblečení, ktoré sa nedajú oprať.

Zvyšok už predstavuje nákup v kamennej drogérií a rovno sa priznám, že nešlo o nákup, ktorý nutne potrebujem, ale len som si skrátka chcela zlepšiť náladu. Make-up miracle second skin od Max Factor príjemné prekvapil. Poskytuje slabšie krytie a teda s prípadným akné si určite neporadí. Ak však potrebujete pleť len farebne zjednotiť, prípadne zakryť nejaké tie jazvičky, tak na to je super. Vydrží celý pracovný deň, dobre sa rozotiera a proste celkovo je super.

Bio radu od kozmetického koncernu ,,made by Sauron,, som dlho ignorovala. Nakoniec som ju však vzala na milosť, lebo však lepšie ak budú vyrábať prírodnú kozmetiku, ako tie ten zvyšok čo zvyčajne predávajú. Odličovací gél Garnier BIO ma pomerne silnú a rušivú vôňu citrónovej trávy, inak však pleť pekne odlíči a používam ho rada.


Máte skúsenosť s niektorým z produktov?

Komentáre

  1. Ďakujem za tip na Natura Siberica tonikum, vyzerá vďaka tomu zinku perfektne. Som prekvapená, že Ti ten Ziaja šampón funguje, mne skoro vôbec nezaberal... A Garnier gél som mala, bol fajn, ale neodličovala som sa ním, len som ho používala na mokré čistenie :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zajímavé produkty. Slané spreje hodně vysuší, takže na suché vlasy nic moc. ale znám, kamarádky, které je používají na hodně mastné vlasy a jsou spokojené. prý dobře vysuší, a lépe než suchý šampón..

    Vitamínové doplňky z eshopu Biome.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Garnier jsem měla akorát pleťovou vodu a tu jsem si hodně pochvalovala. Ráda bych zkusila i jiné produkty. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ten gel od Garnier bio jsem si taky nedávno koupila a velmi jsem si ho oblíbila. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky