Ako aj v chladnejšom období používať termálnu vodu

O tom, že termálne vody dokážu pleť krásne osviežiť, pochybuje asi málokto. Väčšinou sa však toto tvrdenie vzťahuje na letné horúčavy. Termálna voda má však svoje miesto v našej kozmetickej rutine i počas chladnejších ročných období. Niekoľko nápadov na jej použitie vám rada priblížim v dnešnom článku. Využitie termálnej vody je totiž vskutku širokospektrálne. 


Čo to vlastne tá termálna voda je? Ide o vodu, ktorá sa v hĺbke našej Zeme  ohriala a obohatila o minerálne zložky. Takou je napríklad i termálna voda od francúzskej značky Uriage Eau Thermal, ktorú aktuálne používam. Značka Uriage termálnu vodu čerpá vo francúzskych Alpách z hĺbky približne 80 m a následne ju využíva vo svojich kozmetických produktoch. Uriage býva často zaraďovaná k najvýznamnejším dermatokozmetickým značkám. Ja osobne mám zatiaľ skúsenosť iba s ich termálnou vodou v spreji, takže sa budem bližšie venovať tomuto produktu. 
Termálnu vodu môžete kúpiť v rôznych veľkostiach - od praktických 50 ml až po obrovské 300 ml balenie. Výber treba samozrejme prispôsobiť účelu použitia. Ja som chcela termálnu vodu používať v domácom prostredí, čiže som zvolila veľké balenie, ktoré je cenovo i najvýhodnejšie. Obal je pomerne dobre recyklovateľný. Po spotrebovaní produktu vložíte modrý vrchnák do kontajnera s plastom a hliníkový obal zase vhodíte ku kovom. Pumpička na rozprašovanie vody je z môjho pohľadu pomerne kvalitná. Nezasekáva sa a hlavne dokáže vodu rozdeliť na jemnučké kvapôčky. Pri tomto druhu produktov ide o veľmi dôležité kritérium. Chápe to asi každý, kto už mal tú česť s nepodareným rozprašovačom, ktorý produkt nerozptyľuje ale priam špliecha. Zloženie je tiež pomerne sympatické. V INCI výrobca uvádza iba vodu a nitrogen. Čiže žiadne prídavné látky, žiadne konzervanty. Použitie je teda veľmi príjemné a termálna voda pleť krásne osvieži. Takéto použitie však očakávame skôr v lete. Čo teda robiť s termálnou vodou počas zimy? Potrebujeme ju vôbec? Hneď vám uvediem niekoľko nápadov.


PROBLEMATICKÉ PRÍRODNÉ DEZODORANTY

Termálna voda veľmi ľahko vyrieši problém s nepraktickým prírodným dezodorantom, ktorý má síce určite skvelé zloženie, no konzistenčne je veľmi tuhý a driape pokožku. Táto vlastnosť prírodného produktu sa môže znásobiť počas chladnejšieho ročného obdobia, kedy sú prírodné oleje a masla ešte tuhšie ako zvyčajne. Stačí však termálnu vodu nastriekať priamo na produkt alebo do podpazušia a následná aplikácia dezodorantu bude hneď príjemnejšia.


NANÁŠANIE MINERÁLNEHO MAKE-UPU

Minerálne make-upy sú už nejaký čas neodmysliteľnou súčasťou môjho líčenia. Pleť menej zaťažujú a poskytujú pomerne vysoké krytie. Samozrejme len ak ich viete správne nanášať. V tomto prípade už samotný výrobcovia minerálnych make-upov odporúčajú pracovať s navlhčeným kabuki štetcom. Máčanie pod tečúcou vodou by asi práve najlepšie nedopadlo, no termálna voda s rozprašovačom dokáže zabezpečiť ideálne zvhlčenie.

NANÁŠANIE TEKUTÉHO MAKE-UPU

Ak pri nanášaní tekutého make-upu používate beauty blender, alebo niektorú z jeho napodobenín, tak ste určite zistili, že make-up vyzerá oveľa lepšie pri použití vlhkej hubky. Termálna voda s praktickým rozprašovačom tento problém ľahko vyrieši.


PODKLAD POD SÉRA A PLEŤOVÉ OLEJE

Pleťové séra a pleťové oleje oveľa lepšie vsiaknu, ak ich nanášame na mierne navhlčenú pokožku. Ak by sme to neurobili, naša pleť by zostala poriadne mastná a pleťový olej by sme zrejme odložili na najvzdialenejšie miesto na našej kozmetickej poličke. Samozrejme môžeme použiť i bežnú vodu, ktorá nám tečie z vodovodného kohútika, no prečo nedopriať našej pleti niečo lepšie - obohatené o minerálne látky.


Vidíte, že termálna voda má svoje miesto v kozmetickej rutine aj v inom ročnom období, ako je leto. Nápadov a spôsobov ako využiť termálnu vodu je istotne viac. Budem rada ak sa so svojim spôsobom použitia podelíte v komentároch.

Komentáre

  1. Super článok, osobne sa mi páči najmä ten záver - ja som presne ten typ čo používa skôr klasickú vodu a možno je načase vyskúšať a dopriať pleti niečo viac :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Opět produkt, který nepoužívám. Je to vlastně docela ostuda, že nepoužívám skoro žádnou kosmetiku, co? :D To jsem teda holka. :D

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky