Moja zbierka rozjasňovačov

Nazvať tri kusy výrobkov zbierkou sa možno niekomu bude zdať prehnane. Keďže sa však snažím nehromadiť kozmetiku a mať doma len kúsky, ktoré naozaj používam, aj tie tri kusy prídu veľa. Ktorý z nich mám najradšej? A ktorý vôbec neodporúčam? Dozviete sa v dnešnej rozjasnenej recenzií.

Shimmer powder body & face Terra Naturi som si kúpila v drogérií Muller v odtieni 01 - golden highlight za približne 4 €. Ide o prírodný produkt s certifikátom NATRUE obsahujúci mica, limnanthes alba seed oil, magnesium stearate, magnesium aluminum silicate, glycerin, aqua, simmondsia chinensis seed oil, sodium levulinate, glyceryl caprylate, sodium anisate, p-anisic acid, ascorbyl palmitate, tocopherol, helianthus annus seed oil, tin oxide, silica, titanium dioxide, iron oxide. Podľa databázy EWG žiadna zo zložiek nepatrí k "High Hazard" látkam. Ide o klasický púdrový rozjasňovač, aký sa používa na lícne kosti, nad bronzer či lícenku. To že je určený aj na telo som si všimla len teraz pri písaní tejto recenzie. Na opálenej pokožke by mohol vyzerať dobre v ktorejkoľvek časti tela, no ja sa veľmi neopaľujem, čiže takéto použitie ide i tak mimo mňa. Rozjasňovač sa dobre nanáša. Pigmentácia je podľa mňa slabá s odleskom do zlatistej. Ide skôr o produkt pre začiatočníkov v oblasti rozjasňovačov. Nič také vyblýskané ako vo svojich videách ukazuje napríklad GetTheLouk určite nečakajte. Na druhej strane sa však nemusíte báť, že to s ním preženiete. V podstate som s ním spokojná, no v budúcnosti už siahnem po niečom výraznejšom.

Luminaire Highlighiting concealer - rozjasňujúci korektor od značky Sleek v odtieni L01 - light pinky beige som rovnako ako predošlý produkt objavila v drogérií Muller. Bol zlacnený z 10 € na krásne 2 €. Myslím však, že už tuším, prečo sa nepredával. Výrobok obsahuje aqua, dimethicone, stearic acid / palmitic acid, talc, phenyl trimethicone, potassium cetyl phosphate, glyceryl stearate / peg-100 stearate, c12-15 alkyl benzoate, propylene glycol, polyacrylamide / c13-14 isoparaffin / c9-11 pareth-6, phenoxyethanol, ethylhexylglycerin, triethanolamine, xanthan gum, disodium edta, tocopheryl acetate, +/- CI77891, CI77492, CI77491, CI77499. Podľa databázy EWG produkt neobsahuje "High Hazard" zložky. Testery chýbali, takže som vyberala len podľa číselka. Vybrala som najsvetlejší odtieň. Po rozbalení ma však šokovalo, aký je tmavý. Zázračné sa však na pleti dá rozotrieť do stratena. Používala som ho pod očné okolie. Je pomerne hutný, no rozotrieť sa dá. Vysušovanie očného okolia som nepozorovala, no ak by poskytoval trochu hydratácie, tiež by mu to neuškodilo. Napriek názvu rozjasňujúci v názve, ja to rozjasnenie skrátka nevidím. Skôr by som ho označila za krycí a podľa mňa má celkom dobrý potenciál zakryť kruhy pod očami. Tie našťastie nemám, takže neviem posúdiť. Vadilo mi však na ňom najmä to, že zalieza do vrások a zvýrazňuje ich. Balenie má však perfektné. Kvalitné pero z ktorého otáčaním vychádza produkt, ktorý jemným aplikátorom nanášate pod očné okolie. Balením by sa mohli inšpirovať aj iné značky. Výrobok ma teda okrem obalu nezaujal a zrejme pôjde na vyradenie.

Korektor a rozjasňovač 2v1 Match Perfection od značky Rimmel sa na rozdiel od predošlých dvoch produktoch dá kúpiť aj v ktorejkoľvek drogérií za približne 4,50 €. Obsahuje aqua, cyclopentasiloxane, c12-15 alkyl benzoate, talc, glycerin, dimethicone, polymethyl methacrylate, peg-10 dimethicone, dimethicone peg-10/15 crosspolymer, acrylates / dimethicone copolymer, dimethiconol magnesium sulfate, boron nitride, nylon-12, peg-10, phenoxyethanol, tocopheryl acetate, triethoxycaprylylsilane, aluminum dimyristate, caprylyl glycol, disodium stearoyl glutamate, vitis vinifera juice, punica granatum fruit juice, potassium sorbate, hexylene glycol, euterpe oleracea juice powder, ascorbyl glucoside, dipropylene glycol, tocopherol, sapphire powder, palmaria palmata extract, 2-ethyl hexyl acrylate +/- CI77891, CI77491, CI77492, CI77499, CI77007. Podľa databázy EWG neobsahuje "High Hazard" látky. Korektor mám v odtieni 010 ivory, čo je krásny svetlý odtieň.
Kryciu schopnosť by som označila ako slabšiu. Mne na očné okolie vyhovuje, ale nemyslím si, že by si poradil s výraznými kruhmi pod očami. Rozjasňovacia schopnosť je ale pomerne výrazná. Nevšimla som si, že by zachádzal do vrások, prípadne spôsoboval nejaké neželané efekty. Len to s ním netreba samozrejme preháňať. Značka by si však mohla dať záležať na obale. Najmä v porovnaní s obalom od Sleek pôsobí Rimmel totálne lacno. Produkt vo vnútri je však zase na rozdiel od Sleeku oveľa lepší.


To bola moja skromná zbierka. Ak by som to mala zhrnúť, určite sa vyhnite Sleeku. Ten je vhodný snáď len pre tie, čo ešte nemajú žiadne vrásky a zároveň trpia kruhmi pod očami. Terra Naturi je fajn pre začiatočníkoch, no ak už máte s podobným produktom skúsenosť, tiež vás asi veľmi neohúri. No a Rimmel ten je taká klasika. Ten si zrejme kúpim aj v ďalšom balení.

Aký rozjasňovač odporúčate?

Komentáre

  1. Ten rozjasňovač od Terra Naturi sa mi celkom páči, mám rada jemnejšie rozjasňovače :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vidíš na ten Rimmel vždy zabúdam, keď si idem kúpiť nový korektor pod oči, ktorý by aj rozjasňoval. Teraz mám slávny Radiance Reweal od Bourjous a rozjasňuje parádne, no zdá sa mi, že krytie je takmer žiadne alebo veľmi slabé. Z takých fakt lesklých a ligovatých rozjasňovačov som si akurát nedávno kúpila jeden od Catrice, taký púdrový a zdá sa mi fajn. Mám aj krémový od Alverde, no ten je podľa mňa nanič.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Rozjasňovač od TN mám a jsem s ním velmi spokojená :) Můj nejpoužívanější rozjasňovač.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky