Spotrebovaná kozmetika | marec 2020

Marec je už za nami a to mi neúprosne pripomína, že by hádam bolo vhodné zverejniť článok o spotrebovanej kozmetike za minulý mesiac. V marci toho bolo tak primerane, pritom však samé zaujímavé vecičky. No a keďže pociťujem potrebu vyjadriť sa ku každej jednej z nich a vás to tiež zaujíma, poďme bez zbytočných slov na to.

V marci som spotrebovala 7 produktov, z toho do kategórie prírodnej kozmetiky spadajú 4 kusy.


Ručne vyrábané mydlo Cold Water ALMARA SOAP som si zvolila kvôli jeho úžasnému modrému zafarbeniu. Mimochodom výrobca ho zaraďuje do pánskej kategórie kozmetiky, ale určite ho môže používať celá rodina. Mydlo je podobne ako väčšina podobných produktov úplne bez vône, vytvára pomerne veľa peny, skvele čistí aj väčšie znečistenie a vďaka glycerolu, ktorý vznikol pri výrobe mydla nevysušuje pokožku. Celé mydlo vydržalo približne dva mesiace, čo je na prírodné mydla veľmi dobrá výdrž. Ak bolo mydlo používané častejšie, napríklad pri návštevách, začalo byť vplyvom vody mazľavejšie a farbilo mydelničku modrou farbou. 
Cena: cca 6 €
Celkové hodnotenie: výborné

Ručne vyrábané mydlo JOIK je rovnako ako predošlý kúsok tiež bez vône. Líši sa však od neho absenciou zafarbenia a výskytom peelingujúcich čiastočiek v podobe ovsenných vločiek. Vytvára bohatú a dobre čistiacu penu. Je vhodné na čistenie rúk i kozmetických štetcov. V mydelničke je trvácne, nerozpadáva sa, nie je po pár použitiach mäkké. Vydrží poriadne dlho a mne osobne sa až zdá, že je nespotrebovateľné.
Cena: cca 5,70 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: výborné

Číra kyselina hyalurónová na pitie HYALURMED je síce výživový doplnok, no keďže som si ju kupovala na účelom zlepšenia stavu pokožky, dostala priestor i na kozmetickom blogu. Výrobca odporúča užívať 1 ml prípravku v pohári vody jeden krát denne. No a tu nastal jeden pomerne nepríjemný problém. Hrdlo fľaštičky bolo tak úzke, že tekutina z pipety sa naň lepila po každom jednom použití. Fľaštička tak bola nonstop ulepená a nepríjemná na dotyk. Sľubovaný efekt ako zvýšenie hydratácie, pružnosti a sily pokožky plus zabezpečenie normálnej funkcie kĺbov som počas celého používania absolútne nepozorovala. To za tú cenu skrátka asi chcete.
Cena: cca 50 €
Celkové hodnotenie: podpriemerná



Pleťová voda Terra Naturi bez obsahu alkoholu výborne dočistí pleť, bez toho aby ju vysušovala. Pleť po použití tejto pleťovej vody nie je lepkavá, vysušená, či nejako inak podráždená. V skratke povedané skvelá pleťová voda bez alkoholu za veľmi priaznivú cenu. Problémom je tak trochu uzáver, ktorý ťažšie prilieha a je riziko, že pri zlom zatvorení by sa mohla vyliať. V rubrike o spotrebovaných výrobkoch sa objavuje opakovane. Ide však o posledný kúsok z mojich kozmetických zásob a obávam sa, že vzhľadom sa súčasnú situáciu s cestovaním si zásoby tak skoro nedoplním.
Cena: cca 2,50 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších

Roll-on deodorant Northern Dawn MERAKI bol antiperspirantom v pravom slova zmysle. To znamená s obsahom hliníkových solí. Vadila mi na ňom výrazná až pánska vôňa, ktorá bola v úplnom protiklada s minimalististicou fľaštičkou v škandinávskom štýle. Pri nákupe však vôbec nebolo uvedené či ide o pánsku, dámsku alebo unisex vôňu. Nuž môžem povedať, že by ju predajca mal zaradiť do pánskej kategórie. Vôňa prechádzala aj na oblečenie a celkovo guľôčka naniesla toľko prípravku, že celé podpazušie bolo poriadne mokré. Takže vlastne bolo aj jedno či má niekto mokré podpazušie kvôli potu alebo kvôli naneseniu tohoto prípravku. Účinok bol pomerne bežný a ničím výnimočný. Ďalšie balenie určite nechcem a vám odporučím sa mu úplne vyhnúť.
Cena: cca 14 €
Celkové hodnotenie: podpriemerný


Telové maslo s vôňou kakaa CIEN si kupujem pravidelne a to i do zásoby. Hydratuje priemerne a aj vsakovanie je pomalšie a pokožku treba poriadne premasírovať, no tá vôňa kakaa a originálny obal stoja za to. To chcete. Navyše má nízku cenu a veľký objem, takže čo ušetrím na telovej kozmetike, môžem si dopriať pri kozmetike pleťovej.
Cena: cca 4 €
Celkové hodnotenie: výborne

Balzam na pokožku hlavy Lupisan KAREL HÁDEK konzistenciou pripomínajúci masku na vlasy. Vôňa je pomerne výrazná, príjemná s cédrovým podtónom. Produkt sa nanáša priamo k vlasovej pokožke. Pokiaľ máte kratšie vlasy, nebude s tým žiaden problém. Pri dlhších vlasov už takáto aplikácia úplne jednoduchá nie je. Uvítala by som preto iný druh obalu. Skôr by bol vhodnejší obal v podobe tuby, z ktorého by sa balzam aplikoval priamo k vlasovej pokožke. Výrobca odporúča pôsobenie balzamu minimálne jednu hodinu, ideálne však celú noc. Potom má nasledovať klasické umytie vlasov a vlasovej pokožky. Balzam sa z vlasov bez problémov umyje a svoju vôňu vo vlasoch nezanecháva. Aký je však účinok. Vlasová pokožka je upokojená a vôbec nesvrbí. Účinok voči lupinám nastupuje len veľmi pomalý  a nie je žiaľ dlhodobý. Ak prípravok nasadíte v čase akútneho výskytu lupín, absentuje tu schopnosť uvoľnenia a odstránenie lupín. Produkt som teda vyskúšala, no myslím, že po ďalšom balení nesiahnem. Jeho najväčšou výhodou je skvelé prírodné zloženie, no vzhľadom na účinok poznám i efektívnejšie produkty.
Cena: cca 9,50 €
Celkové hodnotenie: dobrý

Celkovo som v marci spotrebovala kozmetiku v hodnote 91,70 €. Po odrátaní darčekov, zliav a spoluprác sú reálne náklady 66 €.

Komentáre

  1. Moc značiek nepoznám, ale ten cien vyzerá super :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Cien maslá sú dobré, nemala som síce, ale určite skúsim.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Cien másla si každý chválí, ale ještě jsem nezkoušela, tak to budu muset napravit. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky