Pár vychytávok pre krajšie vlasy

Už dlhší čas sa na blogu neobjavil žiaden článok venovaný úprave vlasov. Veru je najvyšší čas, aby som to v dnešnej recenzií napravila. Recenzia bude ladená v ružovo-modrých farbách. Ale nebojte sa, našťastie dnes nebudem písať o farbení vlasov. To by bolo veru asi až príliš veselé. Ak ste zvedavé, ako vylepšiť svoju vlasovú rutinu, určite čítajte ďalej.


Suché šampónu patria k neodmysliteľnej súčasti väčšiny kúpeľní. Teda asi len tých kúpeľní, ktoré spravujú ženy, no tých bude zrejme väčšina. Poznáte to. Večer vyzerajú vlasy ešte použiteľne, no ráno je to čistá katastrofa. Pohľad na hodinky však napovedá, že umývanie vlasov klasickou mokrou cestou vonkoncom neprichádza do úvahy. A vtedy prichádza on - suchý šampón záchranca. Na trhu je dnes už obrovský výber, no ja akosi vždy skončím pri značke Batiste. A to som sa naposledy naozaj snažila dať šancu i inej značke. No žiaľ zatiaľ žiadna nespĺňa moje podľa mňa ani nie veľmi náročné kritéria - cena do maximálne 5 €, aróma ktorá ráno v kúpelní nezadusí polovicu rodiny, žiaden biely prášok vo vlasoch a hlavne zdravotne neškodné zloženie. Tu sa vyhýbam najmä obsahu mastenca, ktorý sa naozaj neodporúča vdychovať. Žiaľ veľká väčšina výrobcov práve túto zložku používa ako absorpčnú látku v suchých šampónoch. A to žiaľ i veľa prírodných značiek. Dokonca som raz v zložení zazrela i nejakú zlúčeninu hliníka. A to skrátka veru nechcem. A tak vždy skončím pri mojej obľúbenej značke Batiste. Našťastie má širokú ponuku rôznych verzií a tak mám stále čo skúšať a objavovať. Teraz je to práve verzia rose gold.
Zloženie suchého šampónu Batiste - rose gold je pomerne krátke a už na prvý pohľad sympatické. Na prvom mieste v zložení sú samozrejme hnacie plyny. Vďaka nim je aplikácia komfortná a praktická. Nasleduje najdôležitejšia zložka prípravku, ktorá pohlcuje mastnotu z vlasov a síce ryžový prášok. Ak sa ešte pozrieme na ďalšie priečky v INCI nájdeme hlavne vonné zložky a konzervanty v rôznych pomeroch.  Ale i pár zložiek, ktoré majú zlepšiť kvalitu vlasov.

BATISTE - suchý šampóm rose gold

butane | hnací plyn
isobutane | hnací plyn
propane | hnací plyn
oryza sativa starch | ryžový prášok
alcohol denat | konzervant
parfum | vonné zložky
distearyldimonium chloride | starostlivosť o vlasy
cetrimonium chloride | starostlivosť o vlasy
limonene | vonná zložka
linalool | vonná zložka
benzyl salicylate | konzervant

Šampón je v kovovom obale, pričom na balení je upozornenie, že nádoba je pod tlakom a treba ju chrániť pred slnečným žiarením a teplotami nad 50 C. V balení sa nachádza 200 ml výrobku. Vôňa určite ovplyvní, či si výrobok obľúbime alebo nie. V tomto prípade je vôňa stredne intenzívna, púdrová. Výrobca odporúča nádobu pred použitím pretrepať a šampón nastriekať ku korienkom vlasov zo vzdialenosti 30 cm. Následne má nasledovať masáž, rozčesanie a úprava vlasov.  Mne sa k tomuto návodu osvedčilo ešte jedno pravidlo. Ak aplikujem suchý šampón večer pred spaním, výsledok je ešte lepší. Efekt vydrží dva, niekedy i tri dni. Samozrejmosťou je, že na vlasoch nevidieť zvyšky prášku a to pri všetkých verziách. Ak by som to mala zhrnúť, tak značka Batiste je stávka na istotu a predáva sa za naozaj dobré ceny. Aktuálne sa dokonca ešte v e-shope Elnino dá kúpiť v 16 až 56  % zľave, v závislosti od verzie suchého šampónu. Myslím, že i ja by som si mala doplniť zásoby.


Ďalšou vychytávkou, ktorá vám musím spomenúť je Tangle Teezer, alebo ako k nej e-shop zábavne uviedol veľká kefa na vlasy pre ženy. Ten ošiaľ, keď všetci objednávali tieto buď fake-ove alebo originálne kefy má úprimne povediac úplne minula. Nejako mi celý ten ich tvar prišiel smiešny. Po čase som si cez e-bay objednala napodobeninu, no bola z takého tvrdého plastu, že som ju po troch použitiach vyhodila. Neskutočne totiž škrabala a bola nepoužiteľná. No a teraz, keď je Tangle Teezer už úplne bežnou a dostupnou vecou, som si ho objednala i ja. A výsledok. Som príjemné prekvapená. S čínskou napodobeninou nemá nič spoločné. V ruke sa dobre drží, je ľahký no a hlavne tie štetinky na česanie sú mäkké a vlasovú pokožku priam masírujú. Na masírovanie Tangle Teezer vlastne aj používam. Samozrejme učešete sa s ním a vlasy vyzerajú dobre, no na česanie vlasov mne viac vyhovuje hrebeň alebo nejaká kefa s rúčkou. Na večerné masírovanie vlasovej pokožky však výhradne používam túto kefu. Dokonca to má i viditeľný efekt. Tým, že je vlasov pokožka masírovaná sa viac prekrví a lupiny sa tvoria v oveľa menšom množstve. Samozrejmosťou je i to, že Tangle Teezer nevytrhá toľko vlasov ako hrebeň. Otázkou je, koľko eúr ste za neho ochotné utratiť. V kamenných predajniach som ho videla za neskutočné sumy. Veď predsa len je to kus plastu. Cena v e-shopoch je však už podľa mňa normálna a za vyskúšanie to stojí. Napríklad v e-shope Elnino sa ceny rôzne druhy Tangle Teezer pohybujú v rozmedzí od 5 do 10 €.

Máte skúsenosť s niektorým z recenzovaných výrobkoch?

Komentáre

  1. Ahojky, já si Batiste nemůžu vynachválit a Tobě děkuji za složení, TT mám také, ale víc mi vyhovuje kartáč s kančími štětinami.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Keby s niektorým, mám doma oba produkty. Tangle teezer je pre mňa skôr taká zbytočnosť, používam ho najmenej nakoľko vlasom po česaní nedodáva objem. Na veľmi zauzlené vlasy je však perfektný a je presne ako píšeš ľahký. Batiste sú super, mám rada Blush vôňu tá je taká kvetinová a minule som chcela aj presne túto tvoju, avšak v drogériách ju nemajú. Ostáva mi asi len internet.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Také oboje používám, ale po tangle se mi mastí víc vlasy....

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky