Lacný púder bez obsahu mastenca

Púdre bez obsahu mastenca (talc) nie sú v kozmetickom svete žiadnou novinkou. Kontroverzný mastenec, ktorý by sme nemali vdychovať sa dá bez problémov nahradiť inými látkami s dobrými absorbčnými vlastnosťami. Žiaľ takýto púder býva väčšinou o niečo drahší. Sumy sa zvyknú pohybovať v cenovej hladine 11 € a vyššie. Nájsť niečo lacnejšie veru nie je jednoduché. Kto však hľadá, ten zvyčajne nájde. Mne sa podarilo nájsť lacný púder bez mastenca v ponuke e-shopu Elnino. Ide o sypké púdre poľskej značky Ecocera, konkrétne ryžový a bambusový. A ako obstáli? To sa dozviete v dnešnej recenzií.


ZLOŽENIE

Ryžový i bambusový púder Ecocera majú kratučké zloženie. Výrobca zabezpečil absorbčné vlastnosti extraktom z bambusu, resp. ryžovým škrobom. Skrátka žiaden mastenec. Dokonca i podľa datábazy EWG ani jeden z púdrov neobsahuje "High Hazard" látky. Toto všetko za naozaj super cenu len cca 4,50 €.

ECOCERA
BAMBUSOVÝ PÚDER
RYŽOVÝ PÚDER
bambusa arundinacea stern extract
(extrakt z bambusu)
dimethylimidazolidinone rice starch
(ryžový škrob)
magnesium stearate
(stabilizátor)
magnesium stearate
(stabilizátor)
serica powder
(prášok z hodvábu)
phenoxyethanol
(konzervant)
phenoxyethanol
(konzervant)
parfum
(vonné zložky)
parfum
(vonné zložky)
ethylhexylglycerin
(deodorant)
ethylhexylglycerin
(deodorant)






BALENIE

Výrobky sú balené v papierových škatuľka, z ktorých sa dozviete presné zloženie i dobu spotreby. Po rozbalení nájdete plastový obal s 15 g púdru. Plast je tvrdý a obal tak pôsobí dosť odolne. Akurát závit by mohol byť trošku lepšie spravený. Keď sa ráno ponáhľam, nie vždy sa mi podarí púder dobre zatvoriť. Ak to však robím bez náhlenia, nie je s tým žiaden problém.


EFEKT

Na nanášanie používam kabuki štetec Sefiros. Púder pri nanášaní nepráši, nepadá na oblečenie. Na tvári je transparentný a vôbec nemení farbu make-upu. Pozitívnou vlastnosťou je i to, že je bez vône i zápachu. Bude tak vhodný i na citlivú pleť. Výdrž je skvelá. Úplne v pohode vydrží počas celej pracovnej doby. Na obed síce použijem zmatňujúce obrúsky, no prepúdrovanie už nie je potrebné. A to ani pri mojej zmiešanej pleti. Pleť sa mi počas používania nezhoršila, neobjavili sa žiadne neplechy. Možno už registrujete, že o púdroch píšem v jednotnom čísle, hoc používam bambusový i ryžový. Nuž je to skrátka preto, že pri hodnotení výsledného efektu medzi nimi nevidím žiaden rozdiel. Dokonca som urobila pokus, kde som na jednu stranu tváre naniesla bambus a na druhú ryžu. No a nič. Výsledok všade rovnako dobrý. V konečnom dôsledku je teda úplne jedno, ktorý z nich si vyberiete. Spokojné podľa mňa budete v oboch prípadoch.


Poznáte značku Ecocera?

Komentáre

  1. Tuhle značku neznám ale určitě stojí za to vyzkoušet :)

    TheBlondieTale

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Teda tak to si asi kúpim. Nie je drahý a má dobré zloženie, keďže mám podobný typ pleti tak by mi púder mohol sedieť. Ja používam akutálne púder od Mary Kay a je tiež skvelý, ale prírodný nie je.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tyto pudry vůbec neznám, ale vypadají skvěle!

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky