Májové prázdne obaly

Prvý júnový deň si na blogu opäť môžete prečítať obľúbenú rubriku o spotrebovaných produktoch. Zišlo sa v nej viacero zaujímavých kúskov. Veď nakoniec posúďte sami.

V máji som spotrebovala celkovo 13 výrobkov, pričom do kategórie prírodnej kozmetiky spadá 7 kusov.



Ružovú kvetovú vodu používam najmä na navlhčenie pleti pred nanášaním pleťového oleja. Občas ňou pleť aj dočistím, prípadne počas horúčav osviežim tvár. Človek by povedal, že ružové vody od rôznych značiek sa nemôžu od seba líšiť. Opak je však pravdou. 

Ružová voda Dulcia má slabučkú vôňu, praktické ľahké balenie a jemný rozprašovač, ktorý ružovú vodu rozptýli na maličké kvapôčky, ktoré rovnomerné dopadajú na tvár. Nemám voči nej najmenšie výhrady.
Cena: cca 8 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších

Ružová voda Purity Vision vonia výraznejšie, má ťažký sklenený obal a rozprašovač, ktorý nie je ani náhodou jemný. Občas som mala pocit, akoby ružovú vodu priam pľuval. Aj samotná ružová voda je však akási ťažká. Zistila som to, keď som Purity Vision preliala do prázdnej nádoby od Dulcie. Myslela som si, že problém je iba v rozprašovači, ktorý má Dulcia lepší. Rozprašovač však pomohol iba čiastočne a aplikácia nie je taká príjemná ako pri Dulcii.
Cena: cca 7 €
Celkové hodnotenie: dobrá


Zinková mastička Dulcia mala nádhernú levanduľovú vôňu a svetlomodrú farbu. Týmto sa krém už na prvý pohľad a prvé privoňanie líšil od lekárenských zinkových mastičiek. Na použitie stačilo malé množstvo, ktoré bolo potrebné poriadne rozotrieť. Dá sa rozotrieť do stratena tak, že farbu krému nevidieť, ale nejaký ten lesk zostáva. Doma som ho používala aj bežne počas dňa, ale do práce by som s ním teda nešla. Na domáce a nočné použitie je však výborný. Neotiera sa o oblečenie a ani o vankúše. Jemnú levanduľovú vôňu cítiť aj po nanesení.
Cena: cca 8,50 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších

Masť na kútiky Lips je produkt z lekárne, ktorý funguje na princípe zinku. Dostala som sa k nemu náhodou, po troch mesiacoch boja s praskajúcimi kútikmi. Krém nevonia. Na perách je vidieť, takže je možné iba použitie na doma. Kútiky však dá zázračne do poriadku. Rozhodne odporúčam.
Cena: cca 2 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Pena na popraskanú a zhrubnutú pokožku Cien obsahuje ureu a bambuckého maslo. Pena ma teda skutočne baví a vždy keď sa objaví v Lidli, robím si obrovské zásoby. Pena sa dobre aplikuje, výborne vsakuje a čo je najdôležitejšie, pokožka nôh je naozaj vo výbornom stave. Toto je môj posledný kúsok, takže dúfam, že sa čoskoro znovu objaví v predaji
Cena: cca 2 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších
 
Výživný balzam na nohy a päty arnika propolis od značky my-sys bol v milej sklenenej fľaštičke z tmavého skla. Bambucké a kakaové maslo podmieňujú, že krém bol na dotyk pomerne tvrdý. Po dotyku s pokožkou sa však masla, oleje a vosky začnú topiť. Krém sa dobre rozotiera, dobre vsakuje. Pokožka zostáva po kréme mastná a určite si treba nasadiť ponožky. Ďalší deň je však príjemné regenerovaná a hydratovaná.
Cena: cca 7 €
Celkové hodnotenie: výborný


Rouge edition velvet vo verzii 07 nude-ist od značky Bourjois Paris vydrží krásne tri hodiny v takmer bezchybnom stave plus ďalšiu hodinu v ešte nositeľnom stave. Po opakovanom nanesení nežmolkuje, nevysušuje pery. Je skrátka userfrendly. Vonia príjemne. Prirovnala by som to k chemickej vôni jahôd. Nanáša sa penovým aplikátorom a umiestnený je v sklenenom obale. Odtieň by som zaradila k výraznejším, ale nie zase tak, aby sa ľudia pozerali iba naňho. Po všetkých týchto superlatívoch prichádza ešte super cena.
Cena: cca 6 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Lipcolor butter od Astor patrí k legendám blogosféry. Ja som zvolila odtieň 008 Hug Me. Vyzdvihujem jednoduchosť a praktickosť aplikácie. Odtieň patrí k nenápadnejším s ružovo - hnedým nádychom, no stále je na perách viditeľný. Sú v ňom trblietky a v niektorých uhloch pery pôsobia mokrým dojmom. Pery nevysušuje, neprechádza do okolia pier a je vlastne vcelku fajn. Dlhšie ako hodinu na perách nevydrží a to je dôvod, prečo ho používam iba zriedka. Nemám v práci toľko času, aby som sa každú hodinu kontrolovala v zrkadle a líčila sa. Ponuka odtieňom je dosť veľká a myslím, že každý by si v nej našiel to svoje. Určite však nakupujte v e-shope, pretože nájsť v drogérií nepoužitý kúsok dá veľa námahy. Mne sa to podarilo tuším až v tretej predajni.
Cena: cca 6 €
Celkové hodnotenie: výborný
 
Maskara wild mega volume Max Factor má kefku z kategórie "huňatých" maskár, tvorených dutými mäkkými štetinkami, ktoré sú v strede kefky kratšie ako po okrajoch. Na aplikáciu som si musela spočiatku zvyknúť. Predtým som totiž používala maskaru s gumenou kefkou a tam je samozrejme aplikácia trochu iná. Trochu horšie sa maskara nanáša na riasy vo vnútornom kútiku, no dá sa s ňou pracovať. Pri zvyšných riasach je aplikácia bezproblémová. Platí do pre horné i spodné riasy. Samotná maskara sa neotláča, nerozmazáva, nedrobí, nedráždi oči. Oči dokáže pekne zvýrazniť a riasám dodá objem. Ak by som to mala percentuálne odhadnúť, povedala by som, že riasy pôsobia o približne 40 % objemnejšie ako bez použitia riasenky. Čo je určite fajn. 
Cena: cca 4 €
Celkové hodnotenie: dobrá
 
 
Sprchovací gél pre mužov 3 v 1 Alverde som používala v súlade s mojim nápadom, mať v kúpeľni vyložených čo najmenej produktov. Pri sprchových géloch je aj tak jedno, komu sú určené. Sprchový gél mal korenistú vôňu, priemerne penil a umýval. Veľmi ma nezaujal. Alverde má aj voňavejšie sprochové gély.
Cena: cca 2,50 €
Celkové hodnotenie: priemerný
 
Regeneračná vlasová maska s výťažkom avokáda a bambuckého masla Alverde iste nie je najlepšou maskou na vlasy na svete. Je však ľahko dostupná, lacná, prírodná. Vlastne okrem toho, že pekne vonia, nič zvláštne s vlasmi nerobí. Používala som ju na zdravé vlasy a vlasy po jej minutí aj zdravé zostali. Takže nakoniec prečo nie. Keďže ju kupujem pravidelne, asi som si ju nejako iracionálne obľúbila. Tejto maske som vyčítala, že sa ťažko vytláča z tuby. Táto novšia verzia s tým však už problém nemá. Okrem nového obalu sa výrobca trochu pohral aj s pomermi v zložení. Výsledkom je, že maska nie je už taká pevná a z tuby vychádza bez problémov a násilia.
Cena: cca 2,50 €
Celkové hodnotenie: dobrá
 
Talasso-scrub anti-acqua Collistar cukrovo-soľný telový peeling s tými najvoňavejšími esenciálnymi olejmi. Samotný peeling je v nádobe napriek množstvu olejov suchý. Soľ a cukor skrátka oleje vstrebali. Po nanesení na pokožku sa oleje uvoľnia a dochádza k peelingovaniu a hydratácií pleti. Bonusom je orientálna korenistá vôňa s dominanciou škorice. S peelingom som spokojná a pripomína mi profesionálne wellness centrá.
Cena: cca 8 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších


Regeneračné telové mlieko Yope - vzorka, patrí do kategórie prírodnej kozmetiky. Má pomerne ľahkú konzistenciu, slabú vôňu, dobre sa rozotiera. Myslím, že i v plnom balení by mohlo byť fajn, chýba mu niečo navyše, čo by ma ku kúpe plného balenia presvedčilo.

Zubná pasta zelený čaj a mäta Urtekram bola takmer bez chuti, slabo penila, dobre čistila a predchádzala zápalu ďasien. Aj keď bežne zubné pasty do spotrebovaných výrobkoch nezaraďujem, teraz som spravila výnimku. Aj prírodné pasty sú fajn a možno i lepšie ako konvenčné. Žiaľ asi vždy stoja viac ako tá klasika z drogérie.
Cena: cca 4 €
Celkové hodnotenie: výborná
 
Celkovo som minula kozmetiku v hodnote cca 67,50 €. Po odrátaní zliav, darčekov a spoluprác sú reálne náklady 26 €.

Máte skúsenosť s niektorým z výrobkov?

Komentáre

  1. Chtěla bych vyzkoušet tu růžovou vodu od Purity Vision :). Jinak se rtěnkami od Bourjois jsem moc spokojená mám několik odstínů :).

    Beauty by K.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pisala si o Bourjois aj nejaky porovnavaci clanok? Celkom by ma zaujimalo ich porovnanie a fotky. Planujem totiz kupu nejakeho dalsieho odtiena.

      Odstrániť
  2. Maslicko od Astor bohuzel opravdu moc nevydrzi, do hodinky je i u me pryc.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tiež mám teraz obe ružové vody - Dulcia aj Purity Vision a tá od Dulcie sa mi pozdáva viac. Jednak krajšie a menej alkoholovo vonia a jednak je ľahšia do ruky. Myslím, že rozprašovače majú rovnaké, neviem nevšimla som si nejaký extra rozdiel. Tá od Purity má možno krajší obal na oko, no asi budem skôr kupovať tú od Dulcie lebo je proste naša slovenská a trochu lepšie vonia.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. S Dulciou som bola velmi spokojna. Teraz som si objednala dalsiu od znacky Hanus, tak uvidim aka bude.

      Odstrániť
  4. Ja používam tú ružovú vodu od Purity Vision, ale zatiaľ ju s inou neviem porovnať. Aktuálne ma viac zaujala kadidlovú, takže po dopoužívaní ružovej idem do tej :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. O kadidlovej som este nepocula. Tesim sa na recenziu.

      Odstrániť
  5. Ja som mala maslo na vlasy od Alverde, tiež bolo s avokádom a bambuckým maslo. Ako nebolo zlé, ale výrazné účinky som si nevšimla. Chcem si ho kupiť znova, keď mám farbené vlasy a tým aj zničené ,tak ho môžem poriadne otestovať :D

    Lavandula Diary

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Masiek na vlasy je v oblasti prirodnej kozmetiky malo, takze az tak velmi ani nemame z coho vyberat.

      Odstrániť
  6. Skvělé! Mám moc ráda spotřebováno a Tvoje zvlášť. Růžovou vodu od Dulcie hodnotím také jako nej.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. A to som si myslel, že mám jedinú kaviareň v okolí :-D :-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Predstav si, ze kaviarni je dokonca viac ako tieto dve nase :-)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky