Resumé 2016 | knihy

V tomto roku som znovu začala čítať knihy. Možno ste si všimli, že občas nejakú zmienku o dobrých knižkách prepašujem aj na blog, či instagram. Na instagrame som začala dokonca sledovať ľudí, ktorí pridávajú na sieť fotky kníh a dávajú odporúčania na dobré knižky. Nikdy som si neuvedomila aké sú knihy fotogenické. Keďže viem, že niektorí čitatelia blogu patria ku knihomoľom, pripravila som dnes najmä pre nich zoznam knižiek, ktoré som v tomto roku prečítala aj s ich hodnotením. Možno niekto nájde inpširáciu na ďalší rok.


Najlepšie päťhviezdičkové hodnotenie získali knihy, ktoré ma zaujali tak, že si zaslúžili miesto v mojej domácej knihovníčke. K týmto knihám sa oplatí vrátiť aj po nejakom čase. Štyri hviezdičky získali knihy, ktoré sú tiež výborné, no z priestorových dôvodov som ich posunula ďalej. Priemerné knihy získali tri hviezdičky. Pri dvojhviezdičkových som sa do čítania nútila a pri jednohviezdičkových ľutujem, že som im zo slušnosti venovala čas. Možno v inej životnej etape by ma zaujali, no teraz veru môjmu čitateľskému vkusu nesadli.



Čítali ste niektorú z nich? Ktorá kniha je tou vašou knihou roka?

Komentáre

  1. U mňa tento rok bodovala Pena dní od Borisa Viana, Láska v čase cholery od Gabriela Garciu Marquéza a Facepaint od Lisy Eldridge :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak toto je niečo pre mňa. Takéto články fakt málokedy vídavam na blogoch, takže bod za nápaditosť. To Tajemství kosmetiky ma veľmi zaujíma. Alchymistu som čítala, uznávam, že ide o veľmi dobrú knihu. Z tvojho zoznamu ma zaujala ešte jedna kniha od pána Banáša a tie jeho slávne Kódy. Už dlhšie sa po nich pozerám, takže asi nastal čas nejakú prečítať.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Alchymistu som v kniznej podobe tiez citala, no tato audio kniha s Geisbergovym hlasom tomu dodala este caro navyse. Tajemstvi kosmetiky odporucam. Su v nej vysvetlene jednotlive zlozky kozmetiky a ich posobenie na organizmus. Tie dobre i tie zle. A Banas je tiez super. Kódy by som kludne prirovnala ku kniham od Dana Browna.

      Odstrániť
    2. Tak to som potrebovala počuť, diela Dana Browna sú úžasné, idem si pre Kódy.

      Odstrániť
  3. Pěkný článek :) líbí se mi jak jsi to shrnula do té tabulky, z těchto knih jsem četla jenom Petra a Lucii a taky mě to příliš nenadchlo :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Obdivujem ťa už len v tom koľko si toho stihla za celý rok prečítať. Ak mám byť úprimná ani jednu som nečítala ale niektoré ma zaujali. Na knihy som tento rok nemala vôbec čas za celý rok som prečítal asi tak tri- teda sa nemám čím chváliť. No teraz keď boli sviatky som si všetko vynahradila pustila som sa do Kauzy Cervanová (1 a 2) od Petra Tótha asi to nebude literatúra ktorá zaujme každého ale mne práve takýto druh kníh vyhovuje a táto téma ma zaujíma.:)
    Life is beautiful

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pred rokom to bolo so mnou a citanim ovela horsie. Toto mi pride ako taky optimalny stav, kedy clovek aj cita a ma cas aj na ine aktivity.

      Odstrániť
  5. U mňa tento rok v obľúbenosti vyhrali knihy Sběratelka parfému od Metafory, Dám ti slunce od Jandy Nelson, Zločinecký gang penzistov a Veľké kúzlo od Elizabeth Gilbert, ak chceš, mrkni na ne, na blogu mám recenzie na prvé dve :)

    http://ankalooksword.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky