Odličovanie v sprche verzus odličovanie v umývadle

Bolo by zaujímave prečítať si výsledky porovnania efektívnosti odličovania v sprche a odličovania v umývadle. Taký výskum som však nikde nenašla. Nenašla som ani čísla vyjadrujúce, ktorý spôsob odličovania ženy preferujú. Ak sa mám riadiť podľa ľudovej múdrosti "Podľa seba súdim teba", tak predpokladám, že väčšina žien bude uprednostňovať odličovanie v umývadle. Voči tomuto spôsobu odlíčenia som nemala žiadne výhrady, až kým som nezačala používať čistiaci gél s morskými riasami, s ktorým to jednoducho v umývadle nešlo. A tak som túto nevyhnutnú činnosť presunula do sprchy a zistila som,  že v sprche je odlíčenie rýchlejšie, jednoduchšie a hlavne dôkladnejšie. Ako sa hovorí, všetko je o zvyku.
Podľa popisu výrobcu má čistiaci gél s morskými riasami na normálnu a zmiešanú pleť jemne ale dôkladne odstraniť nečistoty, make-up a nadmerný maz. Hodnotné aktívne látky z morských rias osviežia a harmonizujú pleť.

Cena: 3 € za 150 ml

Zloženie:  Auqua, Alcohol, Glycerin, Coco-Glucoside, Disodium Cocoyl Glutamate, Xanthan Gum, Sodium Cocoyl Glutamate, Algin, Fucus Vesiculosus Extract, Hydrolyzed Algin, Maris Aqua, Chlorella Vulgaris Extract, Parfum, Citric Acid, Alcohol. Podľa organizácie EWG sa vo výrobku nenachádzajú žiadne "High Hazard" látky.

Čistiaci gél s morskými riasami Alverde
Moje subjektívne hodnotenie: gél výrazne vonia morskými riasami a má priehľadnú mierne slizovitú konzistenciu. Pri odličovaní je zreteľne vidieť ako sa na gél naviaže make-up a všetky nečistoty. Problém nastáva s oplachovaním gélu, ktorý nie a nie dostať z tváre preč. Napriek tomu, že som sa snažila oplachovať gél najlepšie ako som vedela, nešlo to. V okolí vlasov sa mi začali vytvárať červené vysušené miesta. Keďže išlo o miesta, z ktorých sa gél zmýval najhoršie, vinník bol jasný. Po zistení, že v umývadle to nepôjde som prešla na odličovanie v sprche. Prúd vody zo sprchy gél bez problémov zmyl a dostavil sa aj osviežujúci pocit a mierne chladenie na pokožke, ktoré sa pri odličovaní v umývadle neprejavili.

plusy:
  • precízne odlíči
  • vôňa morských rias
  • nevysušuje
  • nízka cena a dobrá dostupnosť

mínusy:
  • ťažko sa oplachuje 
Perspektíva produktu na mojej poličke: výrobok síce neprekonal moju obľúbenu čistiacu penu Alverde Beuty and Fruity, ale je celkom dobrou alternatívou, na striedanie odličovacích výrobkov, aby pleť pri neustálom používaní rovnakého výrobku nezačala nepríjemne reagovať.

Celkové hodnotenie: výborný pri odličovaní v sprche / zlý pri odličovaní v umývadle

Preferujete odličovanie v umývadle, alebo v sprche?

Komentáre

  1. Celý obličej si umývám ve sprše čistícím gelem z Avonu, občas ještě použiju pleťovou vodu Astrid a oči pak dle potřeby dočistím odličovacím mlékem taktéž z Avonu. Plus dvakrát týdně aplikuju Freeman masku a zatím mi to vyhovuje :)
    Barevný svět v hrsti

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja začínam odlíčením očí v umývadle a potom už tvár odličujem v sprche. Vadia mi totiž pandie kruhy zo špirály pod očami :-)

      Odstrániť
  2. Odlicujem v umyvadle. Mam dlhsie vlasy, neviem si predstavit odlicovanie v sprche resp. vo vani.Micelarka na oci, na zvysok hydrofilny olej.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja si vlasy vypnem hore a dá sa to. Hydrofilny olej som este neskusala.

      Odstrániť
    2. Ja si aj s vypnutymi vlasmi vlasy namocim:-) ide mi o tie ktore mam nad celom a pri spankoch....potom to vselijako susit....nehovorim ale , ze nie som ochotna to vyskusat.

      Ja som prave dominala prvu flasticku hydrofilneho oleja od saloos-najprv to bol skor boj(ak som pouzila odlicovaci tampon) a teraz maximalna spokojnost(s morskou hubkou). Moja such plet sa nestazuje, neupchava mi to pory a hlavne nie som suchaaaaa.huraaaa

      Odstrániť
    3. aha. Pre moju zmiesanu a mastnu by to asi potom nebolo. Ale aj tak ten olej raz vyskusam :-)

      Odstrániť
    4. Pokial ma pamat neklame, tak Saloos ma hydrofilny odlicovaci olej aj na mastnu plet ;-)...tak by to mozno stalo za vyskusanie.

      Este musim dodat, ze si s nim neodlicujem oci. Na tie beriem vzdy micelarku.

      Odstrániť
  3. Odličování ve sprše mě nebaví, protože si namočím vlasy a to nechci. Musím se podívat po gelu Beauty and fruity

    *Jsi krasna

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Chápem, tento gél by Ti teda urcite nevyhovoval, ale tá pena je urcite skvela.

      Odstrániť
  4. Radši se odličuju ve sprše/ vaně, v umyvadle mi vždycky voda zateče až bůhví kam :D

    Ili Libertad

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Já se odličuju na gauči s micelárkou v ruce :D Ale je pravda, že když jsem se odličovala Nivea gelem, tak to bylo ve sprše, protože to bylo pro mě snazší a hlavně voda nebyla všude :).
    CHIC Adriana

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Odlicovanie iba micelarkou by mi nestacilo. Z toho by som sa vyhadzala. Ak pouzivam micelarku, tak vzdy v kombinacii s cistiacim gelom alebo penou.

      Odstrániť
  6. tento čistiaci gel nemam dlho tiež som si ho kupila ale že by som mala problém z umytím to nie uplne v pohode ho umyjem v umyvadle, ale čo sa tyka tej sprchy viac krat som si umyvala gelom tvar aj tam, keď som sa už išla sprchovať som si povedala že umyjem všetko a hotovo je to fajin aj tam veru:))

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Já jsem odjakživa zastáncem odličování v umyvadle, ale pokud takto opěvuješ sprchu, musím to zkusit :D

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Od doby, kdy jsem kdesi vyčetla, že odličovat ve sprše se nemá, protože horká voda a pára roztáhnou póry a ty rychleji vsáknout nečistoty z čumáku, se snažím odličovat ještě před koupelí. Ale přiznávám, že když jsem unavená nebo líná, spláchnu líčení ve sprše nějakým čisticím gelem a pak jenom dosetřu případné zbytky micelárkou. Je to prostě rychlejší a pohodlnější. Pak bych zas ale nemohla využívat nejrůznější odmalovávací udělátka :-D

    Malá M.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. O tom som nepocula, ale ak bude prvym krokom v sprche odlicenie vlaznou vodou, tak by to nemusel byt problem.

      Odstrániť
    2. Ja sa odlíčim tiež ešte pred sprchou a potom ešte dočistím aj "po" :)... Ale teda ja len micka, VEĽMI OBČAS k tomu šupnem Hydrabio penu, ale inak vodou príliš "neodličujem", bo ma suší jak sviňa...
      saveonbeauty

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky